Predstavljanje knjige Mirjane Dugandžije u Puli

Vrijeme: 29. listopada 2011.
Mjesto: Pula

-1

U subotu, 29. listopada, u 12:00 sati će se u knjižari Castropola povodom programa Žene i literatura predstaviti Mirjanu Dugandžija i njezinu knjigu “Nekoliko dana kolovoza”, a s autricom će razgovarati Zoran Ferić i Magdalena Vodopija

– Čini se da je Mirjana Dugandžija napisala knjigu u kojoj ništa, ili gotovo ništa, nije izmislila. U Nekoliko dana kolovoza stao je njezin život, i to u nekoliko različitih slojeva i, potencijalno, različitih romana.
Prvi je priča žene koja je već u srednjim godinama, ima sina koji samo što nije odrastao, i nakon što je uspjela pobjeći iz mučnoga braka, u vezi je s oženjenim muškarcem.


Drugi je tranzicijska priča o novinarki unutar disfunkcionalne novinske redakcije i o pokušajima da se preživi u profesiji koja je u Hrvatskoj izgubila društveni smisao, nakon što je postala servis za zadovoljavanje privatnih potreba kapitalističkih oligarha.


Treći je priča građanske obitelji iz vremena socijalizma, koja u novim uvjetima i s ponešto krivim nacionalnim profilom, dočekuje starost.
Četvrti je roman o dvadesetom stoljeću, potraga za porodičnim identitetom, za sudbinama tetki i stričeva, čija lica blijede po porodičnim albumima i više ih se nitko ne sjeća. (Miljenko Jergović)

Leave a Reply


1 + = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum