Foto natječaj FIAP bijenale mladih 2012

rok: 14.01.2012

Fotografski-natjecaj-Europska-Rijeka_ca_large

Španjolska fotografska konfederacija u ime Međunarodne federacije fotografske umjetnosti FIAP priređuje izložbu 34. FIAP bijenale mladih. Izložba će biti održana u Palmi (Baleari, Španjolska) u rujnu 2012. godine.


Izložbu mladih čine 10 najbolje ocijenjenih kolekcija fotografija nacionalnih saveza i to u dvije dobne skupine: prva obuhvaća autore do 16 godina (rođeni poslije 20. 2. 1996.) i druga do 21 godine (rođeni poslije 20. 2. 1991.). Svaki nacionalni savez može prijaviti po jednu kolekciju od 10 fotografija (najviše 1 po autoru) u svakoj od dvije dobne skupine, koje ne moraju biti tematski i prezentacijski koherentne. Izložba se priređuje sukladno pravilima za organizaciju FIAP bijenala mladih.


Hrvatski fotosavez će formirati kolekcije fotografija putem natječaja sukladno sljedećim odredbama:

Teme su slobodne. Primat će se fotografije u boji. Fotografija u svim njezinim dijelovima mora biti snimljena od strane autora. Autori mogu prijaviti radove isključivo na CD-u ili DVD-u. Format radova JPG10, 300dpi, 2400 piksela za dužu stranicu. Dostavljeni CD-i, DVD-i se ne vraćaju pošiljatelju, odnosno autoru.


Svaki autor može prijaviti najviše 10 radova. Prijavljeni radovi moraju biti označeni imenom i prezimenom autora i rednim brojem, sukladno prijavnici, koja može biti na CD-u, DVD-u, zajedno s radovima, ili priložena posebno.

Hrvatski fotosavez će imenovati ocjenjivački sud ili selektora, sukladno odluci Izvršnog odbora. Po deset odabranih fotografija (najviše jedna po autoru) za svaku od dvije kolekcije izradit će se u formatu do 30 x 40 cm i poslati na natječaj.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 25. siječnja 2012.


Adresa za slanje radova:
Hrvatski fotosavez
Dalmatinska 12
10000 Zagreb

PRIJAVNICA: 34 FIAP bijenale mladih 2012 – PRIJAVNICE

Izvor
Foto

2 komentara to “Foto natječaj FIAP bijenale mladih 2012”

Leave a Reply


− 2 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum