13. Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčenatu

Pozivamo Vas da uđete u svijet plesa, gdje tijela i pokreti govore više od riječi i krenete zajedno s nama u plesno/neverbalnu rapsodiju u srcu Istre, u Svetvinčenat od 20. do 23. svibnja 2012.

 

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, jedini ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te najljepše od svega brojne i odane publike.

 

U dvanaest godina održavanja prikazano je više od 160 plesnih predstava iz cijeloga svijeta.

 

Kvaliteta Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH, 2009. predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za „Council of Europe Cultural Events“. Iste godine strukovna udruga plesnih umjetnika,UPUH organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu “ZLATNA KOZA – CAPRA D’ORO”.
Veselimo se plesu i ove godine u Svetvinčentu od 20. do 23. srpnja 2012. uz izuzetno zanimljive plesne predstave iz z Portugala, Španjolske, Belgije, Francuske, Norveške, Austrije i Hrvatske.

 

Više o Festivalu možete pogledati na sljedeće linku: www.svetvincenatfestival.com

 

Izvor

Foto

Leave a Reply


8 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum