Online edukacija za kulturno planiranje

University of British Columbia osnovalo je međunarodni Centar za kulturno planiranje i razvoj (Centre for Cultural Planning and Development), koji je pokrenuo UBC Certificate in Cultural Planning – 100 % online program učenja. Program vode stručnjaci iz navedenog područja iz čitavog svijeta.

 

UBC Certificate in Cultural Planning, kao i individualni kolegiji za profesionalni razvoj od kojeg se program sastoji, odnosi se na sve veću međunarodni potrebu za kulturnim planerima koji posjeduju znanja i stručnost za vođenje kulturne politike i razvojnih inicijativa.

 


Kulturno planiranje predstavlja integrirani pristup razvoju dobro planiranih i kreativnih zajednica, uz podršku vibrantnih kultura i kreativnih ekonomija koje prihvaća sve veći broj sjevernoameričkih, europskih i drugih jurisdikcija iz čitavog svijeta.

 

 
Kroz organiziranje i razvijanje javnih i privatnih politika koje utječu na kulturni sektor i kreativnu infrastrukturu, kulturni planeri imaju sve vitalniju ulogu u razvijanju održive, interkulturalne zajednice pogodne za život, kroz jačanje njene uloge u globalnoj ekonomiji znanja.

 
Program studentima osigurava temeljno znanje, nudi međunarodne modele uspješnih praksi i korisnih vještina na brojnim područjima, kao i povijesnu, kroskulturnu i komparativnu perspektivu o kulturnom planiranju.

 
Prednosti online edukacije za kulturno planiranje:
– fleksibilna mogućnost pohađanja i kombiniranja individualnih kolegija za profesionalni razvoj;
–  isključivo online format koji omogućuje fleksibilno okruženje za učenje;
– zadaci koji se baziraju na individualnom iskustvu i stručnosti;
– zajedničko okruženje za učenje koji osigurava umrežavanje i stvaranje saveza s drugim stručnjacima iz Sjeverne Amerike, Europe i šire.

 
Program je namijenjen zaposlenima na polju kulturnog planiranja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, uključujući:
– stručnjake zaposlene u uredima za kulturno planiranje u gradskoj, regionalnoj, državnoj ili federalnoj upravi koji traže edukaciju na polju stručnog razvoja;
– stručnjake u drugim administrativnim odjelima koji se žele premjestiti na poslove kulturnog planiranja;
– stručnjake zaposlene u umjetničkim i kulturnim organizacijama i kulturnim industrijama koji žele proširiti svoje razumijevanje vladajućih politika, planiranja i razvoja;
– savjetnike koji rade ili žele raditi na polju kulturnog planiranja i razvoja;
– pojedince sa sveučilišnom diplomom, obično s iskustvom na polju umjetnosti, koji žele ući u polje kulturnog planiranja.

 

Izvor

Foto

Leave a Reply


1 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum