4 MEĐUNARODNE KONFERENCIJE

“Svjetske antropologije i privatizacija znanja: Uključivanje antropologije u javnost“, naslov je međunarodne konferencije koja će biti održana u Dubrovniku od 4. do 9. svibnja. Organizatori su hrvatski Institut za antropologiju, u suradnji sa slovenskim kolegama s ljubljanskog Odjela za etnologiju i kulturnu antropologiju, te Udrugom Kula. Kako etnološke i antropološke znanosti obuhvaćaju obilje različitih područja istraživanja i perspektive, osobito zato jer se razvijaju u različitim dijelovima svijeta, organizatori su prihvatili 171 raznolika i zanimljiva panel izlaganja, koja su podijeljena u sljedeće teme: Svjetske antropologije: periferije uzvraćaju; Privatizacija znanja, tehnologije i prirode; Angažman i praksa: objavljivanje i korištenje antropologije / Dovođenje antropologije ljudima: kako znanost može pridonijeti svakodnevnom životu?; Razmatranje raznolikosti: biokulturalni izazovi za antropologiju; Antropološke odgovornosti; Upravljanje kulturnom i jezičnom raznolikošću te društvenom nejednakošću; Ljudska genetika – troškovi i koristi; Ljudska evolucija: prošlost, sadašnjost i budućnost; Antropološka znanja i okolišni izazovi; Poboljšanje zdravlja, blagostanja i kvalitete života. Posjetite www.iuaes2016.com za dodatne informacije.

dubrovnik

U Amsterdamu, od 14. do 17. travnja 2016. će se, pod naslovom „Živa umjetnost u digitalnim vremenima“, održati još jedan plenarni susret IATM-a, mreže preko 500 organizacija i pojedinaca diljem svijeta angažiranih u izvedbenim umjetnostima (kazalište, ples, cirkus, interdisciplinarni oblici umjetnosti, novi mediji). Mreža ovakve susrete organizira 2 puta godišnje, svaki put u drugom europskom gradu. Digitalna revolucija je dovršena činjenica, rasprostranjena današnjom stvarnošću, koju mijenja do neprepoznatljivosti. Iako otvara mnoga vrata za kreativnost i maštu, ostaje i duboka zabrinutost da tehnologija guši žive performanse. Kako digitalna revolucija izaziva naše kreativne prakse i produkciju, naš marketing i navike publike? Kako tehnološki razvoj otvara vrata mašti i postiže nove kreativne mogućnosti? – to su samo neka od pitanja koja će se razmatrati na ovoj sjednici. Osim toga, sudionici će u posebnim programima moći uživati u izboru najboljih nizozemskih izvedbenih umjetnika, a biti će i puno prilika za neformalno umrežavanje. Sudjelovati mogu kako članovi tako i ne-članovi IETM-a. Više informacija ovdje.

digital

Također u Amsterdamu, ali 29. i 30. lipnja 2016., tijekom predsjedanja Nizozemske u Vijeću EU, održat će se međunarodna konferencija o digitalnoj baštini. Na njoj će se o budućnosti digitalne i digitalizirane baštine raspravljati kroz tri podteme: „Vidljivost i ponovno korištenje kao polazišta“, „Kako digitalne mreže mijenjaju naše institucije?“, te „Budući razvoj europske uslužne infrastrukture“. Ove tri pod-teme bit će dodatno istražene na seminarima i radionicama. U cilju stvaranja raznolikog i međunarodno relevantnog programa, organizatori pozivaju prijedloge iz mreže partnera, kolega iz članica Europske unije, kao i bilo koje organizacije povezane s ovom temom. Posebno ih zanimaju najbolje međunarodne prakse i inspirativni predavači koji mogu dati odgovore na izazove ili razmatrati utjecaj na institucije koje rade u međusektorskim informacijskim mrežama. Publika će se sastojati od javnih djelatnika iz svih država članica EU, kreatora politika u kulturnom sektora te predstavnika kulturne industrije / tržišta. Više

heritage

U Antwerpenu, Belgija od 24. do 26. studenoga 2016. održat će se 4. Međunarodna konferencija NWFashion: Lokalne Modne zajednice. Konferencija ima za cilj okupiti akademike, kustose, dizajnere i profesionalce koji se bave kreativnim i kritičkim promišljanjem modnih sustava, uz korištenje cross-kulturne perspektive. Domaćin konferencije je Sveučilištu u Antwerpenu, a ove godine je središnja tema: Kako moda može pridonijeti razvoju lokalnih zajednica? Prijave i sažeci, do 300 riječi, mogu se podnijeti do 15. travnja 2016. godine. Za više informacija posjetite: www.nwfashionconference.org.

antwerpen

Priredila D. K.

Leave a Reply


− 6 = 3

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum