Izložba Franca Fontane u Novigradu

Otvorenje izložbe fotografija „Grand tour“ Franca Fontane održati će se u muzeju Lapidarium u Novigradu u petak 4. ožujka u 19 sati. Izložbu će otvoriti Maria Sica, direktorica Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu s kojim je ostvarena suradnja. Zainteresirani mogu pogledati izložbu do 30. ožujka 2016.

Franco Fontana (Modena, 1933) je zasigurno jedan od najpriznatijih talijanskih fotografa na međunarodnom nivou. Smatraju ga „majstorom izražavanja bojom“ kojeg posebno cijene zbog vrhunskih snimki pejzaža lišenih suvišnih detalja. U svakoj fotografiji nastoji tražiti sintezu stvari  kako bi predmeti od objekta postali subjekt te smatra kako je zadatak kreativne fotografije nije ilustrirati ili predstaviti već izraziti.

Basilicata, Italia, 1995
Basilicata, Italia, 1995.

Emilia, Italia, 1973

Emilia, Italia, 1973.

Seascape, Adriatico, 1988

Seascape, Adriatico, 1988.

med17b6be00-5028-429f-8d25-bdabafdb8bc3

Asfalto, Modena, Italia, 2005.

Puglia, Italia, 1975

Puglia, Italia, 1975.

Izvor fotografija

Leave a Reply


2 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum