„Pun kufer“ – predstava o onima koji odlaze u porečkom kazalištu

Jesen u porečkom kazalištu donijela je bogat program za djecu i odrasle, a kako je interes za predstave velik, Pučko otvoreno učilište Poreč dodalo je još jedan naslov. Već 4. prosinca u Poreču gostuje Kontrast Teatar s predstavom „Pun kufer“ koja obrađuje aktualnu temu iseljavanja mladih iz države. Predstava je premijeru doživjela u rujnu, pa će je porečka publika imati priliku pogledati među prvima, a srednjoškolci i po posebnoj adventskoj cijeni od 15 kuna.

a2 (1200x800)

Od svoje premijere prije tri mjeseca predstava je primila brojne pozitivne kritike, a mladi Kontrast Teatar upisala na mapu perspektivnih hrvatskih kazališnih projekata. Naime, iako „Pun kufer“ govori o onima koji odlaze, osnivači Kontrast Teatra Matko Buvač i Andro Damiš u Prelogu su odlučili ostati i, čak i prije diplome osječke Umjetničke Akademije, odlučili pokrenuti vlastitu kazališnu družinu.

a3 (1200x801)

„„Pun kufer“ je slatko-gorka priča o životima dvojice najboljih prijatelja, o životima u kojima će publika bar na trenutak prepoznati nekog svog, onog nekog tko je otišao i ne zna želi li i može li se vratiti. Punih kufera, u kojima se može pronaći sve osim novca, iz svoje su se zemlje iskrali i Jura i Vjeko. U čije će sve zamke i čije čari upadati u obećanim zemljama i može li njihov povratak donijeti boljitak, blagostanje i sreću, ispričat će nam Buvač i Damiš koji i glume u predstavi“ piše u opisu predstave.

Autorica predstave je Kristina Štebih, čakovečka spisateljica, dok režiju potpisuje Barbara Rocco, iskusna akademska glumica varaždinskog HNK, koju osim po brojnim kazališnim i filmskim ulogama mnogi najviše pamte po ulozi Vlaste u legendarnim „Smogovcima.“

PLAKAT_TISAK_ispravak.cdr

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum