„Pun kufer“ – predstava o onima koji odlaze u porečkom kazalištu

Jesen u porečkom kazalištu donijela je bogat program za djecu i odrasle, a kako je interes za predstave velik, Pučko otvoreno učilište Poreč dodalo je još jedan naslov. Već 4. prosinca u Poreču gostuje Kontrast Teatar s predstavom „Pun kufer“ koja obrađuje aktualnu temu iseljavanja mladih iz države. Predstava je premijeru doživjela u rujnu, pa će je porečka publika imati priliku pogledati među prvima, a srednjoškolci i po posebnoj adventskoj cijeni od 15 kuna.

a2 (1200x800)

Od svoje premijere prije tri mjeseca predstava je primila brojne pozitivne kritike, a mladi Kontrast Teatar upisala na mapu perspektivnih hrvatskih kazališnih projekata. Naime, iako „Pun kufer“ govori o onima koji odlaze, osnivači Kontrast Teatra Matko Buvač i Andro Damiš u Prelogu su odlučili ostati i, čak i prije diplome osječke Umjetničke Akademije, odlučili pokrenuti vlastitu kazališnu družinu.

a3 (1200x801)

„„Pun kufer“ je slatko-gorka priča o životima dvojice najboljih prijatelja, o životima u kojima će publika bar na trenutak prepoznati nekog svog, onog nekog tko je otišao i ne zna želi li i može li se vratiti. Punih kufera, u kojima se može pronaći sve osim novca, iz svoje su se zemlje iskrali i Jura i Vjeko. U čije će sve zamke i čije čari upadati u obećanim zemljama i može li njihov povratak donijeti boljitak, blagostanje i sreću, ispričat će nam Buvač i Damiš koji i glume u predstavi“ piše u opisu predstave.

Autorica predstave je Kristina Štebih, čakovečka spisateljica, dok režiju potpisuje Barbara Rocco, iskusna akademska glumica varaždinskog HNK, koju osim po brojnim kazališnim i filmskim ulogama mnogi najviše pamte po ulozi Vlaste u legendarnim „Smogovcima.“

PLAKAT_TISAK_ispravak.cdr

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 15

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum