Otvorena izložba Borisa Ljubičića u galeriji HUIU

Jednina množine – crvena nit identiteta

• Otvorenje izložbe Borisa Ljubičića „Jednina množine – simbol, znak, logo, brend“ održano je u četvrtak, 8. ožujka u pulskoj Galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika.

Ljubičić je na otvorenju izložbe brojnu okupljenu publiku zabavio ispričavši nekoliko viceva, a o svom je radu govorio kao o kontinuitetu koji ima prepoznatljiv rukopis. On je ustvrdio da se današnji dizajneri dobro snalaze na manjim projektima kao što su plakati i tome slično, no da još uvijek kaskaju kada je u pitanju kreacija identiteta nekog proizvoda ili projekta. Za svoju neuspjelu kampanju da unificira dizajn Hrvatske – od zastave do novčanica – putem popularnih „kockica“, crvenih i plavih pravokutnika, kazao je da ne odustaje te da te motive namjerno koristi i u drugim dizajnerskim rješenjima s nakanom da se samom akumulacijom tih simbola oni u konačnici i nametnu kao najbolje moguće dizajnersko rješenje.

U ime Galerije HUIU govorio je dizajner Noel Mirković koji je zahvalio publici što se okupila u tako velikom broju te samom autoru. On je napomenuo da je na izložbi moguće razgledati veliki broj Ljubičoćevih radova te da važan segment predstavlja i sam opis stvaralačkog procesa- od ideje, preko skica sve do konačnog dizajna.

Izložba je dio galerijske programske linije „Dizajniranje povijesti – Historizacija dizajna“ te predstavlja pregled Ljubičićevog dizajnerskog rada u području dizajna zaštitnih znakova i logotipa najrazličitijih institucija, tvrtki, manifestacija i proizvoda u vremenskom rasponu od 1970. do danas. Kustos izložbe je Marko Golub, a njeno pulsko gostovanje zajednički organiziraju Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika i Hrvatsko dizajnersko društvo.

Tekst i fotografije Boris VINCEK

Leave a Reply


9 + 9 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum