DANI SLOVENSKOG FILMA U KINU VALLI

Javna ustanova Pula Film Festival u suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom organizira Dane slovenskog filma, od 17. do 20. svibnja u Kinu Valli.

Prvi naslov je na rasporedu u četvrtak, 17. svibnja u 19 sati, a riječ je o komediji „To su gadovi“ koji govori o udovcu Stebe, vozaču autobusa iz Ljubljane koji živi s pet sinova i kućnom pomoćnicom Rozi. Riječ je o restauriranoj verziji komedije iz 1977. godine redatelja Jožeta Bevca koja je čak 25 godina bila rekorder gledanosti u slovenskim kinima; samo u ljubljanskim kinima film je pogledalo 112.000 gledatelja, a u cijeloj Sloveniji 280.000. Nakon projekcije gost Kina Valli bit će Bojan Mastilović koji je bio zadužen za restauriranje filma.

U petak, 18. svibnja u 17 sati, prikazati će se suvremena drama „Slovenija, Australija, a sutra cijeli svijet“. U središtu priče je električar koji radi u tvornici i dodatno pokušava zaraditi putem mrežnog marketinga, a takva odluka donosi određene rizike. Režiju potpisuje Marko Naberšnik, poznat po filmovima „Šume su još uvijek zelene“ te „Pijetlov doručak“.

U subotu, 19. svibnja u 17 sati, publici će se predstaviti obiteljski film „Pođi sa mnom“. U potrazi za inspiracijom za osvajanje nagrade u školskom natjecanju, četiri tinejdžera se suoče s pravom borbom za opstanak. Toplu i napetu priču o odrastanju režirao je Igor Šterk prema istoimenom romanu Dušana Čatera koji potpisuje i scenarij. Film je dosad primio sedam nagrada i bio prikazan na mnogobrojnim međunarodnim festivalima.

Program zatvara još jedan obiteljski film „Neka bude košarkaš“, na rasporedu u nedjelju, 20. svibnja u 17 sati. Junaci slovenske književne uspješnice Primoža Suhadolčana “Košarkar naj bo!” uz koju su odrasle generacije djece i mladih, oživjeli su i na filmu. Priča je to o mladom i smotanom dječaku Ranti kojemu se život okreće naglavce kada ga nastavnik tjelesnog pozove u košarkašku ekipu. Režiser je Boris Petkovič.

Sve filmove na Danima slovenskog filma ljubazno je ustupio Slovenski filmski centar koji drugu godinu zaredom sudjeluje na Danima slovenskog filma u Kinu Valli, a cijena ulaznice iznosi 10 kuna po filmu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum