DANI SLOVENSKOG FILMA U KINU VALLI

Javna ustanova Pula Film Festival u suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom organizira Dane slovenskog filma, od 17. do 20. svibnja u Kinu Valli.

Prvi naslov je na rasporedu u četvrtak, 17. svibnja u 19 sati, a riječ je o komediji „To su gadovi“ koji govori o udovcu Stebe, vozaču autobusa iz Ljubljane koji živi s pet sinova i kućnom pomoćnicom Rozi. Riječ je o restauriranoj verziji komedije iz 1977. godine redatelja Jožeta Bevca koja je čak 25 godina bila rekorder gledanosti u slovenskim kinima; samo u ljubljanskim kinima film je pogledalo 112.000 gledatelja, a u cijeloj Sloveniji 280.000. Nakon projekcije gost Kina Valli bit će Bojan Mastilović koji je bio zadužen za restauriranje filma.

U petak, 18. svibnja u 17 sati, prikazati će se suvremena drama „Slovenija, Australija, a sutra cijeli svijet“. U središtu priče je električar koji radi u tvornici i dodatno pokušava zaraditi putem mrežnog marketinga, a takva odluka donosi određene rizike. Režiju potpisuje Marko Naberšnik, poznat po filmovima „Šume su još uvijek zelene“ te „Pijetlov doručak“.

U subotu, 19. svibnja u 17 sati, publici će se predstaviti obiteljski film „Pođi sa mnom“. U potrazi za inspiracijom za osvajanje nagrade u školskom natjecanju, četiri tinejdžera se suoče s pravom borbom za opstanak. Toplu i napetu priču o odrastanju režirao je Igor Šterk prema istoimenom romanu Dušana Čatera koji potpisuje i scenarij. Film je dosad primio sedam nagrada i bio prikazan na mnogobrojnim međunarodnim festivalima.

Program zatvara još jedan obiteljski film „Neka bude košarkaš“, na rasporedu u nedjelju, 20. svibnja u 17 sati. Junaci slovenske književne uspješnice Primoža Suhadolčana “Košarkar naj bo!” uz koju su odrasle generacije djece i mladih, oživjeli su i na filmu. Priča je to o mladom i smotanom dječaku Ranti kojemu se život okreće naglavce kada ga nastavnik tjelesnog pozove u košarkašku ekipu. Režiser je Boris Petkovič.

Sve filmove na Danima slovenskog filma ljubazno je ustupio Slovenski filmski centar koji drugu godinu zaredom sudjeluje na Danima slovenskog filma u Kinu Valli, a cijena ulaznice iznosi 10 kuna po filmu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 4 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum