Uskoro počinje 65. Pulski filmski festival

Tijekom sljedećeg vikenda, točnije u subotu 14. srpnja, počinje 65. Pulski filmski festival, koji se i ove godine odvija po ustaljenom receptu.

Okosnicu festivala čini deset hrvatskih filmova koji će biti prikazani u Areni, a među njima samo tri filma nisu premijere. Festival se u subotu otvara filmom „Aleksi“, redateljice Barbare Vekarić, koji vodstvo festivala očito smatra dovoljno populističnim i prihvatljivim za ceremoniju otvaranja. Jedan hrvatski film biti će prikazan izvan konkurencije u Kinu Valli. Tijekom festivala biti će prikazano i devet igranih filmova u kojima je Hrvatska manjinski koproducent.

Osim toga biti će prikazano pet kratkih domaćih igranih filmova, pilot epizode novih sezona serija „Novine“ i „Crno-bijeli svijet“, te par epizoda domaćih dokumentarnih serijala. Međunarodni program uključuje uobičajene potprograme „Europolis“ i „Meridijani“, kratke i dokumentarne filmove te dramske serije. Festival nudi još ciklus izraelske kinematografije i brojne druge sadržaje, tako da je filmska ponuda do 22. srpnja preobilna čak i za natprosječnog konzumenta.

 

E. L.

Leave a Reply


9 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum