PREDSTAVA SUVREMENOG CIRKUSA „RUTINA“ U Društvenom centru ROJC

Predstava suvremenog cirkusa „Rutina“ koju će izvesti slovenska grupa Cirkusarna NaokROG na programu je u subotu, 1. prosince s početkom u 20 sati u Društvenom centru Rojc, u prostorima kazališta Dr. Inat.

„Dvije stolice, dvije užadi šire se vertikalno i vodoravno. Stol koji proizvodi zvukove. Tri lika koji se suočavaju s rutinom svakodnevnog života i traže izlaz iz tmurne prisutnosti i bježe od jednog neizvjesnog sutra – priče o njihovim životima mogle bi biti dijelom bilo kojeg prosječnog slovenskog grada. Hoće li moći pobjeći iz svakodnevne rutine? Ili će ih to putovanje još dublje povući u rastuću ludost njihove svakodnevice života?“, piše u opisu predstave.

Predstava Rutina nova je slovenska produkcija koja se pojavljuje na disfunkciji odnosa u našem svakodnevnom životu i portretira ga kroz jezik suvremenog cirkusa i žive glazbe koja se može shvatiti kao pozadina ili kao glavni dio showa.

Predstava je primjerena za sve uzraste.

Cirkusarna NaokROG je kolektiv formiran kao način organiziranja male zajednice cirkuskih umjetnika u Ljubljani s ciljem da pronađu mjesto gdje bi suvremeni cirkus mogao biti prakticiran i izveden. Prije četiri godine pronašli su utočište u Autonomnoj tvornici Rog – bivša tvornica bicikli. Cirkusarna NaokROG je prostor i kolektiv  koji održava se bavi razvojem suvremenog cirkusa kroz organizaciju treninga, kabarea, festivala, nastupa,a istodobno je grupa koja stvara suvremene produkcije cirkusa.

Predstava se izvodi u sklopu projekta “Opčini me novim cirkusom” koji je podržao Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 2 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum