PREDSTAVA SUVREMENOG CIRKUSA „RUTINA“ U Društvenom centru ROJC

Predstava suvremenog cirkusa „Rutina“ koju će izvesti slovenska grupa Cirkusarna NaokROG na programu je u subotu, 1. prosince s početkom u 20 sati u Društvenom centru Rojc, u prostorima kazališta Dr. Inat.

„Dvije stolice, dvije užadi šire se vertikalno i vodoravno. Stol koji proizvodi zvukove. Tri lika koji se suočavaju s rutinom svakodnevnog života i traže izlaz iz tmurne prisutnosti i bježe od jednog neizvjesnog sutra – priče o njihovim životima mogle bi biti dijelom bilo kojeg prosječnog slovenskog grada. Hoće li moći pobjeći iz svakodnevne rutine? Ili će ih to putovanje još dublje povući u rastuću ludost njihove svakodnevice života?“, piše u opisu predstave.

Predstava Rutina nova je slovenska produkcija koja se pojavljuje na disfunkciji odnosa u našem svakodnevnom životu i portretira ga kroz jezik suvremenog cirkusa i žive glazbe koja se može shvatiti kao pozadina ili kao glavni dio showa.

Predstava je primjerena za sve uzraste.

Cirkusarna NaokROG je kolektiv formiran kao način organiziranja male zajednice cirkuskih umjetnika u Ljubljani s ciljem da pronađu mjesto gdje bi suvremeni cirkus mogao biti prakticiran i izveden. Prije četiri godine pronašli su utočište u Autonomnoj tvornici Rog – bivša tvornica bicikli. Cirkusarna NaokROG je prostor i kolektiv  koji održava se bavi razvojem suvremenog cirkusa kroz organizaciju treninga, kabarea, festivala, nastupa,a istodobno je grupa koja stvara suvremene produkcije cirkusa.

Predstava se izvodi u sklopu projekta “Opčini me novim cirkusom” koji je podržao Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 8 = 17

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum