Metakino Pulske filmske tvornice u INK-u

Trodnevno Metakino Pulske filmske tvornice počinje u utorak, 26.veljače u 19 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula u maloj dvorani (ex Kinoteka INK). Metakino je novi projekt Pulske filmske tvornice koji želi kinoprikazivanjem spajati različite publike specifičnim filmskim programom na specifičnim mjestima u gradu Puli. Ulaz na projekcije je slobodan.

Prvo ostvarenje višemjesečnog Metakina u maloj dvorani INK posvećeno je upravo filmovima koji govore o moći kinoprikazivanja i utjecaju kina na društvo i publiku. Tako će se u utorak, 26. veljače u 19 sati prikazati dva dokumentarna filma. „Kino Otok“ Ivana Ramljaka govori o izgubljenim kinima na malim hrvatskim otocima, a u „Okupiranom bioskopu“ Senke Domanović pratimo mlade aktiviste koji zauzimaju privatno kino u Beogradu.

U srijedu, 27. veljače u 19 sati u Metakinu PFT-a prikazuje se film Wima Wendersa „U toku vremena“ koji prati popravljača kino projektora koji putuje od jednog ostarjeloga kina do drugog divljinom duž granice Istočne i Zapadne Njemačke.

Metakino s programom završava u četvrtak, 28. veljače u 19 sati romantičnom komedijom Woddy Allena koja se odvija za vrijeme velike gospodarske krize. U prepoznatljivom stilu redatelja unutar kompleksnih, dubokih i komičnih odnosa protagonista u filmu „Purpurna ruža Kaira“ gledamo redateljev pogled o utjecaju filma na psihu.

Partner programa je Hrvatski filmski savez i Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula, a program financijski podupire Hrvatski audiovizualni centar.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum