Održana sjednica Radne skupine za izradu Zakona o umjetnicima

Sjednica Radne skupine za izradu Zakona o umjetnicima održana je u utorak, 5. veljače u Ministarstvu kulture.

Sjednici su, uz ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek prisustvovali i članovi Radne skupine: državni tajnik Krešimir Partl, koordinator Radne skupine te Hrvoje Kovačević, Lara Hölbling Matković, Josip Zanki, Vlatka Vorkapić kao i pomoćnica ministrice Iva Hraste Sočo i načelnica Sektora za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković. Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministrice Marica Mikec, Romana Matanovac Vučković, posebna savjetnica ministrice i predstavnici stručnih službi Ministarstva kulture.

„Na sastanku je ministrica obrazložila osnovne teze nacrta te opisala dosadašnji proces rada na donošenju radnog teksta nacrta Zakona koji je rezultat prikupljenih mišljenja i prijedloga koje su temeljem zaključaka prethodne sjednice dostavili članovi Radne skupine. U pripremi Zakona, Ministarstvo kulture obavilo je do sad preliminarne konzultacije s predstavnicima Ministarstva financija, Porezne uprave i drugim relevantnim sugovornicima, a sve u svrhu usklađenja nacrta Zakona sa svim relevantnim propisima, ali i iznalaženja načina da se, kroz ovaj prijedlog Zakona, na transparentan način definira status umjetnika te osigura suvremeni pravni okvir za ostvarivanje njihovih prava i obavljanje umjetničke djelatnosti usklađen sa potrebama razvoja tog polja.

„Radna skupina temeljito je raspravila navedeni nacrt te je zaključeno kako će predstavnici umjetničkih područja i strukovnih udruženja u najkraćem roku svoje prijedloge i primjedbe dostaviti Ministarstvu kulture kako bi se isti raspravili i ugradili u sam nacrt, koji će potom biti raspravljen na sastanku s predstavnicima strukovnih udruženja i drugim dionicima u širem sastavu koji se planira održati u roku mjesec dana kako bi se u zajedničkoj suradnji i dijalogu došlo do najkvalitetnijeg prijedloga teksta Zakona koji će potom biti upućen u daljnju proceduru“, navode na mrežnim stranicama Ministarstva kulture.

Izvor

Leave a Reply


− 7 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum