Maneštra od kazališta – predstava KUP-a 54+ u porečkom kazalištu

„Maneštra od kazališta“ – predstava KUP-a 54+ ponovo će igrati u porečkom kazalištu u četvrtak, 21. ožujka u 19 sati. Umjetnički voditelj, dramaturg i redatelj (usuglasitelj ideja) je Nebojša Borojević Borko, a izvođači su: Smiljana Balde, Marija Banko, Marino Banko, Tena Bošnjak (k.g.), Izidor Brečević, Vesna Cvek, Franc Dobrilović, Ante Grubica, Franka Kleinert, Vera Kufner, Biserka Marić, Olga Naglič Radojčić, Jelica Ostojić, Milena Peša, Goran Prodan, Slavica Radetić, Klaudio Radin, zbor Galija (k.g.). Pomoćnica redatelja i inspicijentica je Sara Jurčić, dok je voditelj tehnike Ivan Pisak.

„Maneštra od kazališta upravo se skuhala u našem gradu. Dođite po jednu tragikomičnu porciju povijesti. Uživajte s nama, u dva čina. Predstava je utemeljena na izmišljenoj stvarnosti i nepostojećim likovima, događa se u malom, nepoznatom mjestu koje se zove Naš Grad. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama slučajna je. San o svjetlima pozornice i nastupu na kazališnim daskama za porečku amatersku kazališnu skupinu starijih od 54 godine nije ostao samo hir iz djetinjstva. Naši su ga kreativci, pod vodstvom glumca i redatelja Nebojše Borojevića, odlučili ostvariti i ponosno predstaviti, i to po treći put zbog velike zainteresiranosti porečke publike. Tema njihovog dramskog teksta njihove su bogate životne priče, u kojima su zbog različitih razloga odmaknuti od bavljenja umjetnošću. Više od pola stoljeća kasnije – stariji, iskusniji i mudriji – napokon su dobili priliku izraziti se i posvetiti razradi svojih velikih uloga. Ne propustite vidjeti njihovo malo umjetničko djelo prepuno pozitivne i kreativne energije“, navode organizatori.

Kazalište u Poreču KUP 54+ projekt je Grada Poreča i partnera Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Sufinanciran u stopostotnom iznosu sredstvima Europske unije i Ministarstva kulture RH.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum