Produženi rok za prijave na radionice lutka animacije za osnovne i srednje škole

rok: 22.03.2019

Upisi u novi ciklus radionica stop-frame lutka animacije u Klubu Pulske filmske tvornice pod mentorstvom iskusne autorice i animatorice Lee Vidaković produžuju se do petka, 22. ožujka.

Radionica ”Svijet pod povećalom” djeci viših razreda osnovnih škola ima za cilj približiti razlike između ovog našeg vidljivog i opipljivog svijeta i onog nevidljivog, “skrivenog” i apstraktnog koji je vidljiv samo pod “povećalom”. Taj svijet može biti unutrašnji svijet polaznika, potpuno izmišljeni svijet; svijet mašte, ludi svijet u kojem je sve moguće.

Polaznici će učiti o osnovama lutka animacije i osnovama izrade autorskog filma kroz stvaranje iluzije pokreta te realizirati svoj autorski film. Mentorica naglasak stavlja na slobodu izraza i imaginacije koju će oživljavati plastelinom, cut-out animacijom od papira, objektima te pikselacijom.

Na radionici “Životinje u nama” namjenjenoj srednjoškolcima i mladima, polaznici će se okušat u izradi i animaciji ‘spiritualne’ životinje. Radionica animacije pružit će polaznicima praktično usmjeravanje i iskustvo u izradi i animiranju lutaka. Polaznici će imati priliku da razrade svoje ideje počevši od prvobitnog koncepta, dizajna likova, izrade lutaka i setova, storyboarda, osnova stop animacije, pa sve do završnog djela i postprodukcije koji uključuje montažu i dizajn zvuka. Rezultat radionice bit će autorski animirani filmovi.

Radionica će se održavati kontinuirano kroz ožujak i travanj i to:

– utorkom i četvrtkom od 17:00 do 19:30 sati za osnovnoškolce

– subotom od 11:00 do 16:00 sati za srednjoškolce.

POČETAK RADIONICA

– Radionica “Svijet pod povečalom “ za osnovnoškolce počinje u petak, 22. ožujka u 17 sati

– Radionica ”Životinje u nama” za srednjoškolce i mlade počinje u subotu, 23. ožujka u 11 sati

MJESTO ODRŽAVANJA RADIONICA

Klub Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12, Pula (Kaštanjer, iznad Arene, pored HAK-a)

NAČIN PRIJAVE

Predprijave za osnovnoškolske polaznike se obavljaju putem:

– e-maila pulskafilmskatvornica@gmail.com   s naznakom u predmetu poruke “Prijava za radionicu animacije” te imenom, prezimenom i godinom rođenja polaznika

– slanjem sms poruke s imenom, prezimenom i godinom rođenja polaznika na 098/1890060.

Finalnu prijavnicu ispunjava roditelj/skrbnik na prvom satu radionice.

Srednjoškolski polaznici i mladi prijavljuju se ispunjavanjem prijavnice na idućem linku:

https://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/animacija/

VODITELJICE RADIONICA

Lea Vidaković, voditeljica radionice studirala je na odsjeku grafike pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i animaciju na Volda Sveučilištu u Norveškoj. Magistrirala je audiovizualne umjetnosti na Royal Academy of Arts (KASK) u Belgiji a trenutno piše doktorat na Nanyang Technological University u Singapuru. Autorica je nekoliko animiranih filmova u tehnici lutka animacije s kojima je sudjelovala na nizu domaćih i međunarodnih filmskih festivala.

Dorotea Cerin, asistentica radionice završila je preddiplomski studij kulturalnih studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci i diplomski studij novih medija, Odsjek animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Radionice su financijski podržali Zaklada Kultura Nova i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 8 = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum