Produženi rok za prijave na radionice lutka animacije za osnovne i srednje škole

rok: 22.03.2019

Upisi u novi ciklus radionica stop-frame lutka animacije u Klubu Pulske filmske tvornice pod mentorstvom iskusne autorice i animatorice Lee Vidaković produžuju se do petka, 22. ožujka.

Radionica ”Svijet pod povećalom” djeci viših razreda osnovnih škola ima za cilj približiti razlike između ovog našeg vidljivog i opipljivog svijeta i onog nevidljivog, “skrivenog” i apstraktnog koji je vidljiv samo pod “povećalom”. Taj svijet može biti unutrašnji svijet polaznika, potpuno izmišljeni svijet; svijet mašte, ludi svijet u kojem je sve moguće.

Polaznici će učiti o osnovama lutka animacije i osnovama izrade autorskog filma kroz stvaranje iluzije pokreta te realizirati svoj autorski film. Mentorica naglasak stavlja na slobodu izraza i imaginacije koju će oživljavati plastelinom, cut-out animacijom od papira, objektima te pikselacijom.

Na radionici “Životinje u nama” namjenjenoj srednjoškolcima i mladima, polaznici će se okušat u izradi i animaciji ‘spiritualne’ životinje. Radionica animacije pružit će polaznicima praktično usmjeravanje i iskustvo u izradi i animiranju lutaka. Polaznici će imati priliku da razrade svoje ideje počevši od prvobitnog koncepta, dizajna likova, izrade lutaka i setova, storyboarda, osnova stop animacije, pa sve do završnog djela i postprodukcije koji uključuje montažu i dizajn zvuka. Rezultat radionice bit će autorski animirani filmovi.

Radionica će se održavati kontinuirano kroz ožujak i travanj i to:

– utorkom i četvrtkom od 17:00 do 19:30 sati za osnovnoškolce

– subotom od 11:00 do 16:00 sati za srednjoškolce.

POČETAK RADIONICA

– Radionica “Svijet pod povečalom “ za osnovnoškolce počinje u petak, 22. ožujka u 17 sati

– Radionica ”Životinje u nama” za srednjoškolce i mlade počinje u subotu, 23. ožujka u 11 sati

MJESTO ODRŽAVANJA RADIONICA

Klub Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12, Pula (Kaštanjer, iznad Arene, pored HAK-a)

NAČIN PRIJAVE

Predprijave za osnovnoškolske polaznike se obavljaju putem:

– e-maila pulskafilmskatvornica@gmail.com   s naznakom u predmetu poruke “Prijava za radionicu animacije” te imenom, prezimenom i godinom rođenja polaznika

– slanjem sms poruke s imenom, prezimenom i godinom rođenja polaznika na 098/1890060.

Finalnu prijavnicu ispunjava roditelj/skrbnik na prvom satu radionice.

Srednjoškolski polaznici i mladi prijavljuju se ispunjavanjem prijavnice na idućem linku:

https://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/animacija/

VODITELJICE RADIONICA

Lea Vidaković, voditeljica radionice studirala je na odsjeku grafike pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i animaciju na Volda Sveučilištu u Norveškoj. Magistrirala je audiovizualne umjetnosti na Royal Academy of Arts (KASK) u Belgiji a trenutno piše doktorat na Nanyang Technological University u Singapuru. Autorica je nekoliko animiranih filmova u tehnici lutka animacije s kojima je sudjelovala na nizu domaćih i međunarodnih filmskih festivala.

Dorotea Cerin, asistentica radionice završila je preddiplomski studij kulturalnih studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci i diplomski studij novih medija, Odsjek animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Radionice su financijski podržali Zaklada Kultura Nova i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum