Monografija Milene Dravić


Nedavno je tiskana dvojezična monografija „Milena Dravić ili ključ snova“, o liku i djelu jedne od najvećih glumica s područja bivše Jugoslavije, u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika.

Monografija se kroz sedam poglavlja bavi impresivnom i dugačkom karijerom glumice podjednako popularne kod publike i cijenjene kod kritike. Tekstove o Mileni Dravić pisali su poznati i cijenjeni redatelji (Veljko Bulajić, Goran Paskaljević, Želimir Žilnik) i glumci (Rade Šerbedžija, Mira Furlan, Milena Zupančić, Oleg Vidov), koji detaljno i s puno arhivske građe obrađuju filmsku, televizijsku i kazališnu karijeru ove velike glumice. Monografija je predstavljena u zagrebačkom kinu Tuškanac 5. travnja, u sklopu retrospektive filmova Milene Dravić koja traje od 3. do 7. travnja.

 

EL

Leave a Reply


7 − = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum