Nevidnjiva Savičenta: susret s umjetnikom Sinišom Labrovićem

Razgovor s umjetnikom Sinišom Labrovićem bit će održan u subotu, 8. lipnja u 20 sati u Gradskoj loži u Savičenti, a u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta. Siniša Labrović se nedavno, kao i mnogi odselio iz Hrvatske. Koji su razlozi njegovog odlaska, kakvi su uvjeti rada u Berlinu i kakva su njegova iskustva u performansu općenito, publika će imati priliku čuti ovu subotu. Također, Labrović je ove godine izbornik/kustos porečkog Annala pa će nešto više reći o tome koje će umjetnike i radove odabrati za ovogodišnju izložbu. Moderator programa i razgovora s umjetnikom je Mario Benčić, a posebni gost je Noel Šuran.

Siniša Labrović (Sinj, 12. veljače, 1965.) hrvatski je umjetnik koji se bavi performansom, akcijama i urbanim intervencijama. Diplomirao je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1997. godine te povremeno radi kao profesor. Status umjetnika, kojeg nije stekao akademskim obrazovanjem, potvrdio je brojnim samostalnim i skupnim izložbama, te nagradama, među kojima treba istaknuti treću nagradu za scenarij Srce na natječaju Imaginarne akademije Grožnjan i Centra za dramsku umjetnost Zagreb 2000. godine. Iste godine postavljena mu je prva izložba u Dubrovniku. Radove u stalnom postavu čuvaju Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i Galerija umjetnina u Splitu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te je izvodio akcije, performanse, grafite i urbane intervencije. Trenutno živi i radi kao slobodni umjetnik u Berlinu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum