Nevidnjiva Savičenta: susret s umjetnikom Sinišom Labrovićem

Razgovor s umjetnikom Sinišom Labrovićem bit će održan u subotu, 8. lipnja u 20 sati u Gradskoj loži u Savičenti, a u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta. Siniša Labrović se nedavno, kao i mnogi odselio iz Hrvatske. Koji su razlozi njegovog odlaska, kakvi su uvjeti rada u Berlinu i kakva su njegova iskustva u performansu općenito, publika će imati priliku čuti ovu subotu. Također, Labrović je ove godine izbornik/kustos porečkog Annala pa će nešto više reći o tome koje će umjetnike i radove odabrati za ovogodišnju izložbu. Moderator programa i razgovora s umjetnikom je Mario Benčić, a posebni gost je Noel Šuran.

Siniša Labrović (Sinj, 12. veljače, 1965.) hrvatski je umjetnik koji se bavi performansom, akcijama i urbanim intervencijama. Diplomirao je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1997. godine te povremeno radi kao profesor. Status umjetnika, kojeg nije stekao akademskim obrazovanjem, potvrdio je brojnim samostalnim i skupnim izložbama, te nagradama, među kojima treba istaknuti treću nagradu za scenarij Srce na natječaju Imaginarne akademije Grožnjan i Centra za dramsku umjetnost Zagreb 2000. godine. Iste godine postavljena mu je prva izložba u Dubrovniku. Radove u stalnom postavu čuvaju Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i Galerija umjetnina u Splitu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te je izvodio akcije, performanse, grafite i urbane intervencije. Trenutno živi i radi kao slobodni umjetnik u Berlinu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + 7 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum