“Alter-Native Land: Festival suvremene ruske umjetnosti” u Rojcu

“Alter-Native Land: Festival suvremene ruske umjetnosti” bit će otvoren u petak, 19. srpnja u 13sati u Društvenom centru Rojc, a u sklopu programa Ljeto u Dnevnom.

Alter-Native Land jednodnevni je festival posvećen suvremenoj ruskoj umjetnosti koji će se održati u unutarnjim i vanjskim prostorima Dnevnog boravka. Festivalski program uključuje skupnu izložbu ruskih umjetnika (audiovizualna umjetnost, digitalna umjetnost, umjetnička fotografija), emitiranje ruske glazbe na Radio Rojcu te još nekolicinu manjih događaja.

Autorica ovog jednodnenog festivala je ruska umjetnica Polina Komyagina. Namjera joj je ovim festivalom skrenuti pažnju na pojam domaćeg (native) u globaliziranom i digitaliziranom svijetu kroz leću ruske tehnološke umjetnosti. Na skupnoj izložbi izlagat će četiri umjetnika iz Sankt Peterburga koji će predstaviti svoja najnovija djela iz područja novih medija, audiovizualne umjetnosti, gif umjetnosti i digitalnog kolaža, a to su: Tonoptik, Egor Zvezdin, Maria Moshchenskaia i Polina Komyagina. Izložbu je moguće posjetiti već u 13 sati, službeno otvaranje je u 21 sat, a Tonoptik će predastaviti svoju audio-vizualnu izvedbu u dvorištu Karlo Bara u 22 sata.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Program Ljeto u Dnevnom/Koncerti u dvorištu Rojca financiran je sredstvima Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nove i Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum