Sajam 3N – Napusti normalne naprave u Rijeci

Treće izdanje Sajma 3N – Napusti normalne naprave u organizaciji udruge Drugo more, a u okviru projekta Žiroskop, bit će održano 6. i 7. rujna u Kružnoj ulici i Omladinskom kulturnom centru Palach u Rijeci. Radi se o događaju koji na jednom mjestu okuplja neobične naprave, često nastale uporabom svakodnevnih predmeta.

„Na dvodnevnom nas sajmu očekuje pregršt čudnovatih uređaja, pri čemu smo se ove godine odlučili malo više usredotočiti na neobične uradi-sam glazbene instrumente. Za tu nam priliku u goste između ostalog stiže Yuri Landman, ugledni nizozemski eksperimentatror i izumitelj neobičnih instrumenta, na kojima su glazbu proizvodili mnogi svjetski poznati glazbenici – kao primjer ćemo navesti bend Sonic Youth“, navode organizatori.

Tko želi predstaviti svoj izum ili uređaj na sajmu, može se javiti na info@drugo-more.hr, najkasnije do 2. rujna. Kao i prijašnjih godina svi zainteresirani se mogu prijaviti i na zanimljive radionice. Prijave se šalju na adresu info@drugo-more.hr, a moraju sadržavati ime, prezime, broj mobitela i ime od jedne pd sljedećih radionica:

Zagrebačka udruga Oaza pripremila je radionicu o dizajnu, zvuku i tekstu, pod nazivom „Na licu mjesta u budućnosti“, na kojoj će polaznici zamišljati kako bi riječki urbani prostor mogao izgledati u bliskoj budućnosti pod utjecajem destruktivnog djelovanja čovjeka i prirodnih sila. Radionica će se održavati od 4. do 6. rujna, od 10 do 17 sati.

Spomenuti Yuri Landman će održati čak dvije radionice, no mjesta su već popunjena:

Yuri Föhn Home – pretvorite  stari telefon u staromodni mikrofon koji običan glas pretvara u „radijski“. Telefonska slušalica postat će mikrofon s prekidačem kojim se postiže efekt isprekidanog glasa, a pomoću jack priključka uređaj će se moći spojiti s gitarskim pedalama i pojačalima. Radionica će se održati u ponedjeljak 9. rujna, od 17 do 19 sati.

Izradite vlastitu električnu kalimbu – izradite elektronsku verziju kalimbe sa šest tipki. Za razliku od afričke verzije ovog instrumenta poznatog i kao “palični klavir”, ovaj će instrument imati i gitarski magnet pa će se moći spojiti na pojačalo i proizvoditi glasne zvukove. Radionica će se održati u utorak 10. rujna, od 17 do 20 sati.

Program se provodi u sklopu projekta Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci. Nositelj projekta Žiroskop je Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Filmaktiv, Ri Rock i Prostor Plus. Projekt je financiran u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” iz Europskog socijalnog fonda.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum