Predstavljanje projekta „Kad zazvone zvona…“ u Pazinu

Predstavljanje projekta „Kad zazvone zvona…“ uz stručno vodstvo izložbom „Zvona s istarskih crkava“ bit će održano u srijedu, 30. listopada u 12 sati u Muzeju Grada Pazina.

Projektom „Kad zazvone zvona…“, prepoznatim i podržanim od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske te realiziranim u partnerstvu s Udrugom slijepih Istarske županije, cilj je bio prilagoditi stalnu muzejsku izložbu „Zvona s istarskih crkava“ slijepim i slabovidnim osobama te stvoriti temelje za prilagodbu drugih sličnih sadržaja u budućnosti, kao i one za razvoj nove muzejske publike.

Učinjeno je to izradom opće i pojedinačnih legendi na hrvatskom i engleskom jeziku te Brailleovom pismu i nabavom opreme (tableta i slušalica) kojima će se posjetitelji moći služiti kako bi se povezali s novom web stranicom Muzeja gdje, istražujući Zbirku zvona Muzeja Grada Pazina koja je izložbom predstavljena, mogu slušati audio zapise s opisima svakog zvona pojedinačno.

Osim što su projekt podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Pazin, nekoliko se je općina i gradova s područja Istarske županije sufinanciranjem u nabavi opreme i prilagodbe izložbe pridružilo projektu čime je prepoznata važnost očuvanja baštine od zaborava i propadanja te, u ovom konkretnom slučaju, tišine kojom su zvona bila obavijena do njihove restitucije i smještaja unutar zidina pazinskog Kaštela.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum