Nagrađeni radovi 52. Revije u Pulskoj filmskoj tvornici

U nedjelju navečer (22. studenog) proglašeni su pobjednici 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva, nakon uobičajeno zanimljivog javnog žiriranja, ove godine u online izdanju.

Već u srijedu 25. studenog prikazuju se u klubu Pulske filmske tvornice filmovi koji su podijelili prve i druge nagrade. Dobitnici prve nagrade su dokumentarni film “Bez lica” (redatelj David Lušičić) i igrani film “Krhko” (redatelj Tomislav Šoban). Lušičićev je već osvojio nagradu za najbolji regionalni film na Liburnia Film Festivalu, a njegov film prati postavljanje spomenika Franji Tuđmanu s minijaturnom naracijom i naglaskom na atmosferu.

Film Tomislava Šobana, koji se istaknuo kratkim igranim i eksperimentalnim filmovima, također se temelji na atmosferi, a bavi se svakodnevicom mlade glumice na početku karijere. Drugu nagradu podijelili su igrani film “Laci bježi u Mađarsku” (redatelj David Gašo), vizualno zanimljiv rad koji imitira stare filmske vrpce, i dokumentarni “Melem na rane” (redatelj Anton Mezulić) o mladom bračnom paru neuobičajenih životnih preokupacija i tegobne prošlosti.

 

E. L.

Leave a Reply


3 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum