Javni poziv za isticanje kandidature za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala

rok: 15.02.2021

Na temelju Pravilnika o statusu i financiranju Pulskoga filmskog festivala Javna ustanova Pula Film Festival je objavila javni poziv za isticanje kandidature za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala. Javni poziv odnosi se na izbor umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala kojeg imenuje ministar kulture iz redova istaknutih filmskih stručnjaka. Novost je da mandat umjetničkog ravnatelja traje samo dva festivalska izdanja.

Osnovni uvjeti kandidature: iskustvo i stručnost u području audiovizualnih djelatnosti, poznavanju recentne nacionalne produkcije i audiovizualne baštine, praćenju suvremenih kretanja europske i svjetske produkcije te lokalne i međunarodne scene filmskih festivala; aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu; kandidature mogu biti istaknute isključivo u vlastito ime; kandidatura treba sadržavati prijedlog koncepcije razvoja Pulskog filmskog festivala u iduće četiri godine.

Umjetnički ravnatelj izrađuje i podnosi Festivalskom vijeću sljedeće prijedloge: program Festivala koji uključuje glavni program i prateće programe te manifestacije (industrijske i mrežne); izbornike pojedinih pratećih programa; međunarodne goste; naslove filmova za uvrštavanje u glavni i prateće programe; raspored projekcija filmova; sastav (žirija) ocjenjivačkih sudova Festivala. Umjetnički ravnatelj odgovoran je za izvršenje programa Festivala.

Prijava na Javni poziv mora sadržavati sljedeću dokumentaciju: životopis kandidata; prijedlog koncepcije razvoja Pulskog filmskog festivala u razdoblju od 2021. do 2025. godine s naglaskom na: glavnom i popratnim filmskim programima; ostalim programima Festivala; programu namijenjenom profesionalcima iz područja audiovizualnih djelatnosti te pozicioniranju programa u odnosu na već postojeće programe na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini; definiranju ciljnih skupina; obrazloženju usklađenosti programske koncepcije Festivala s potrebama opće i profesionalne publike te definiranim ciljnim skupinama; pozicioniranju Festivala u Republici Hrvatskoj; pozicioniranju Festivala na regionalnoj i međunarodnoj razini.

Javni poziv otvoren je objavom u javnim glasilima i na mrežnim stranicama Pula Film Festivala počev od dana 25. siječnja 2021. Kandidature se predaju u pisanom obliku, preporučenom poštom ili izravno u Javnoj ustanovi Pula Film Festival, Uspon na Kaštel 2, 52100, Pula, uz naznaku „Kandidatura za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala“ do 15. veljače 2021. godine

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum