PREMIJERA PREDSTAVE „BUDI I TI CIRKUS!“ Udruge Čarobnjakov šešir u DC-u Rojc

Premijera predstave “Budi i ti cirkus!“ bit će održana u petak, 11. lipnja u 20 sati u Kazalištu Dr. Inat u Društvenom centru Rojc, a repriza predstave bit će održana u ponedjeljak, 14. lipnja u 20 sati. Rezervacija ulaznica je obavezna zbog ograničenog broja posjetitelja. Za rezervaciju pošaljite email na c.sesir@gmail.com.

„„Budi i ti cirkus!“ predstava je suvremenog žonglerskog cirkuskog izričaja. Rezultat je tromjesečnog rada sa sedam naših sugrađanki koje se po prvi puta susreću s mogućnošću da sudjeluju u kreiranju i izvođenju ovakve predstave te uopće ostvare kontakt s izvedbenom umjetnošću. Predstava oslikava njihovu želju za osobnim napretkom i uspjehom. Razbijanje predrasuda, prevazilaženje granica, izlaženje iz zone komfora kao i otvaranje novih vidika su polazišta za razvoj njihove suradnje i simbioze na sceni. Pobuđivanjem određenih emocionalnih stanja, međusobnim odnosima između tijela i objekta, potpomognutim žonglerskim koreografskim partiturama i svjetlosnom scenografijom ispričana je priča koja publici pruža širok spektar tumačenja“, piše u opisu predstave.

U predstavi igraju: Teodora Grubešić, Lea Komel, Lucija Opačak, Mirela Matić Ljuba, Claudia Pučić, Helena Grubešić i Mila Kralj. Autori i mentori su Domagoj Šoić, Milan Manić i Petra Pletikos, a autor glazbe je Marijan Jelenić. Producentica je Irena Boljunčić Gracin, a predstava je nastala u produkciji Udruge Čarobnjakov šešir. Grafičko oblikovanje plakata potpisuje Vjeran Juhas.

Projekt su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum