Pula dobiva Art park na Verudeli

Pula će uskoro dobiti novu kulturnu i turističku atrakciju, Art park Verudela. Naime, TZ Grada Pule, Grad Pula i Arena Hospitality Group, pokrenuli su istoimeni projekt, u okviru kojeg će se, na neuređenoj površini između plaže Ambrela i parkirališta na Verudeli, postaviti umjetnički radovi – instalacije u prostoru.

Radovi u parku su u punom jeku, a s pripremnim radovima ondje krenulo se još prošle godine. Položaj umjetničkih radova i obuhvat uređenja površine prilagođava se postojećoj konfiguraciji terena, uz minimalne zahvate u prostor.

Kako doznajemo od direktorice Turističke zajednice Grada Pule, Sanje Cinkopan Korotaj, ondje će izlagati sedam mahom pulski i istarski umjetnici.

Svoja će umjetnička djela ondje trajno postaviti Eros Čakić, akademski kipar iz Pule, Gualtiero i Simone Mocenni, kipari iz Pule i Milana, Robert Pauletta, pulski akademski slikar, Vedran Šilipetar, akademski kipar i slikar iz Pule, Roberta Weissman Nagy, akademska kiparica iz Fažane, Bojan Šumonja, pulski akademski kipar i Siniša Majkus, akademski kipar iz Matulja. S izradama skulptura krenulo se još 2017. godine, a tema su putovanja i oblaci.

Partneri i suradnici u realizaciji projekta za sada su Zagrebačka banka d.d., Skira d.o.o., Kamen Pazin i Uljanik d.d. Podloge za postav ambijentalnih instalacija izradili su arhitekti URBIS-a iz Pule, Leonid Zuban i Dino Krizmanić, a voditeljica umjetničkog dijela projekta je povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner.

Očekuje se da će se Art park Verudela otvoriti do nadolazeće turističke sezone.

Tekst i fotografije P. ALBERTINI

Leave a Reply


7 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum