Premijera predstave „Fotelje“ Ivane-Nataše Turković u Kazalištu Dr. Inat

Premijera predstave „Fotelje“ Ivane-Nataše Turković u produkciji Kazališta Dr. Inat na programu je u subotu, 13. travnja 2019. u 19 i 21 sat u prostorima kazališta u Društvenom centru Rojc (treći kat, Gajeva 3, Pula).

U predstavi glume: Vladimir Butković, Maja Tuka, Maja Gregorović, Kristina Lazić i Daria Krepkova. Ideju i režiju potpisuje Ivana-Nataša Turković dok su osim nje za razradu ideje zaslužni i Maja Gregorović, Boris Vincek, Maja Tuka, Vladimir Butković i Kristina Lazić. Glazbu je odabrala Ivana-Nataša Turković, a obradu zvuka potpisuje Boris Vincek. Majstor rasvjete je Saša Stepanović, a mentor je Branko Sušac.

Predstava je posvećena bivšoj članici Dr. Inata i prijateljici Ivi Radovan.

Predstava „Fotelje“ nastala je po motivima „Stolica“ Eugenea Ionescoa i propituje komodifikaciju pojedinaca, njihovu apatičnost i nedostatak hrabrosti za suočavanjem s neljudskom stvarnošću koja ih definira i okružuje i koju su u konačnici i sami stvorili.

„U apsurdu svakodnevnice, Ionescove smo stolice zamijenili foteljama u kojima se udobno smjestila naša agresivna inercija – naša aktivna neaktivnost. Kad izvlačimo glavu iz pijeska suočavamo se s vlastitim iluzijama i oprečnim pričama bez želje za logikom. Zamišljamo se veliki, veći od života – generalski paradiramo, zamamljujemo ljepotom, carujemo masama, plivamo u slavi svog ega. Oblačimo se lažima i ne vidimo ljude ispod njih. U rečenicama koje započinjemo s Ja nemamo mjesta za Mi. Tu smo, u napuštenom svjetioniku kojem je pregorjela lampa. Olujna je noć, baš kako i priliči. Nešto se meškolji u nama – nešto se budi i traži našu pažnju. Hoće li je pronaći?“

Izvor

Leave a Reply


4 − 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum