Premijera predstave „Fotelje“ Ivane-Nataše Turković u Kazalištu Dr. Inat

Premijera predstave „Fotelje“ Ivane-Nataše Turković u produkciji Kazališta Dr. Inat na programu je u subotu, 13. travnja 2019. u 19 i 21 sat u prostorima kazališta u Društvenom centru Rojc (treći kat, Gajeva 3, Pula).

U predstavi glume: Vladimir Butković, Maja Tuka, Maja Gregorović, Kristina Lazić i Daria Krepkova. Ideju i režiju potpisuje Ivana-Nataša Turković dok su osim nje za razradu ideje zaslužni i Maja Gregorović, Boris Vincek, Maja Tuka, Vladimir Butković i Kristina Lazić. Glazbu je odabrala Ivana-Nataša Turković, a obradu zvuka potpisuje Boris Vincek. Majstor rasvjete je Saša Stepanović, a mentor je Branko Sušac.

Predstava je posvećena bivšoj članici Dr. Inata i prijateljici Ivi Radovan.

Predstava „Fotelje“ nastala je po motivima „Stolica“ Eugenea Ionescoa i propituje komodifikaciju pojedinaca, njihovu apatičnost i nedostatak hrabrosti za suočavanjem s neljudskom stvarnošću koja ih definira i okružuje i koju su u konačnici i sami stvorili.

„U apsurdu svakodnevnice, Ionescove smo stolice zamijenili foteljama u kojima se udobno smjestila naša agresivna inercija – naša aktivna neaktivnost. Kad izvlačimo glavu iz pijeska suočavamo se s vlastitim iluzijama i oprečnim pričama bez želje za logikom. Zamišljamo se veliki, veći od života – generalski paradiramo, zamamljujemo ljepotom, carujemo masama, plivamo u slavi svog ega. Oblačimo se lažima i ne vidimo ljude ispod njih. U rečenicama koje započinjemo s Ja nemamo mjesta za Mi. Tu smo, u napuštenom svjetioniku kojem je pregorjela lampa. Olujna je noć, baš kako i priliči. Nešto se meškolji u nama – nešto se budi i traži našu pažnju. Hoće li je pronaći?“

Izvor

Leave a Reply


4 + 5 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum