Turska – Zemlja Prijatelj 66. Pulskog filmskog festivala

U suradnji s veleposlanstvima i kulturnim centrima, Pulski filmski festival niz godina realizira dio Međunarodnog programa pod programskim nazivnikom Zemlja Prijatelj. Ove je godine ostvarena suradnja s Turskom a predstaviti će se šest suvremenih naslova.

„Filozof iz štale“ (r. M. C. Sacinti) komedija je o zanesenjaku koji gradski život zamijeni seoskim, no kojemu uskoro stiže ponuda za prodaju zemlje. U humornom tonu je i „Ne pričaj dok se ne udaš“ (r. Kivanc Baruonu) u kojemu tradicionalna obitelj vrši pritisak na udaju mlade žene koja živi s roditeljima. Nagrađivani film „Pšenica“ (r. S. Kaplangolu) postapokaliptični je prikaz društva podijeljenog na gradske i poljodjelske zone u kojemu nepodobni imigranti pate od suše i epidemija. „Plavi bicikl“ (r. U. Koreken) obiteljska je drama o dječaku koji štedi da bi kupio bicikl no koji je spreman odreći se svog sna kako bi pomogao djevojčici u nevolji. Drama „Riba“ (r. D. Zaim) priča je o ribaru u potrazi za ljekovitom vrstom ribe kako bi pomogao bolesnoj kćerki. „Ne pričaj mi priče“ (r. B. Aksak) romantična je komedija o sramežljivom vozaču mini busa čiji će se život promijeniti kad upozna bajkovitu djevojku.

U programu kratkih međunarodnih filmova prikazati će se pet hrvatskih premijera. Španjolski „Suc de síndria“ (r. I. Moray) o paru koji na godišnjem odmoru preispituje svoju seksualnost, norveški „Virgins4lyfe“ (r. T. Hvistendahl) u kojemu dvije četrnaestogodišnjakinje namjeravaju izgubiti nevinost prije kraja školske godine, francuski „L’échappée“ (r. L. Martinoni) o ženi koja se nakon teške operacije zaljubljuje u svog kirurga. Švicarski „Empreintes“ (r. J. Gordon) o karizmatičnom muškarcu koji nakon nekoliko pića poziva na vožnju tri tinejdžera koje je netom upoznao i španjolski „Una noche con Juan Diego Botto“ (r. T. Bellón) o ženi koja dvadeset godina sanja o slavnom muškarcu dok on sanja o pravednijem svijetu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 8 = 9

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum