Otvorena samostalna izložba „Softver“ Hane Miletić u vodnjanskoj Apoteci – prostoru za suvremenu umjetnost

Samostalna izložba Hane Miletić naziva „Softver“ otvorena je u četvrtak, 22. kolovoza u vodnjanskoj Apoteci – prostoru za suvremenu umjetnost.

Izložba obuhvaća instalaciju koja se formira kao privremena site specific prostorna intervencija i gesta umjetnice koja aktivira izložbeni prostor, stvarajući nova značenja, prostorne oblike, odnose i neočekivane vizure koje se razotkrivaju našim kretanjem kroz prostor. Hana Miletić u svojem se radu bavi različitim medijima i materijalima, fotografijom, tkaninom i tkanjem, objektom, instalacijom, a radovima ukazuje na kontekste upisane u individualne i društvene procese kulturne i umjetničke proizvodnje. Koristeći proces tkanja i tkaninu kao središnji materijal, ove mekane i lagane strukture mjesta su bilježenja i upisivanja različitih stanja, odnosa i pogleda, poput krhkosti, odnosa prema vremenu, prolaznosti, nedostajanja, stvaraju osjećaje i atmosferu taktilnosti i materijalnosti, čuvanja i popravljanja, nadomještanja, nestajanja i ponovnog sastavljanja.

Hana Miletić rođena je u Zagrebu 1982, živi i radi u Bruxellesu. Izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Nedavno je realizirala veliku samostalnu izložbu u WIELS Contemporary Art Centre, Bruxelles (2018), te je sudjelovala na skupnim izložbama u institucijama, galerijama i bijenalima poput 13th Sharjah Biennial (2017), S.M.A.K., Gent (2018-2019), Metro Pictures, New York (2019). Dobitnica je BOZAR nagrade za mladog umjetnika The Young Belgian Art Prize (2015).

Izložba Hane Miletić realizira se u okviru višegodišnjega programskog ciklusa Privremeni susreti. Izložbe, umjetnička i kustoska istraživanja unutar Privremenih susreta realiziraju se od 2014. godine i posvećeni su redefiniranju i razotkrivanju niza odnosa: propituju društvene, institucionalne i prostorne odnose, te interakcije između objekata i subjekata, odnose unutar sustava umjetnosti, galerijskoga prostora, institucionalnog okvira i uvjeta rada. Kustosica izložbe je Branka Benčić.

Priredio B. V.

Fotografije B. VINCEK

Leave a Reply


9 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum