Zamapaax u Gradskoj radionici

Dva iznimna meksička glazbenika koji nastupaju u grupi Zamapaax, dolaze u nedjelju, 29. rujna, u 20 sati u pulsku Gradsku radionicu.

Zamapaax su iz grada Tuluma u Meksiku. Oni u svom izražaju povezuju tri različita glazbena žanra i to flamenko, jazz i afro. Ovom prilikom u Puli će nastupiti kao duo i to Angel Ramos Magaña na cajonu i Fernando Soto na gitari, koji su članovi ovog flamenko fusion benda od ljeta 2017. Oni podijeliti svoje dvadesetogodišnje glazbeno iskustvo i strast prema izvornom zvučnom putovanju punom boja, nijansi i ritmova koji se rađaju iz flamenka, napuštajući tradicionalno, ali uvijek zadržavajući vlastiti identitet.

Fernando Soto je sudjelovao u različitim postavama u Meksiku i drugdje. Skladao je glazbu za vrhunske umjetnike kao  što su Maria Juncal, Karen Lugo, Martín Cruz, Marién Luévano i surađivao s Carmen Ledesma, Jorge Pardo, Luis de Luis, La Chocolata i drugima. Redovno je nastupao u flamenko klubu “Los Tarantos” u Granadi i pozornicama poput Teatro de Bellas Artes, Teatro de la Ciudad, Auditorio Nacional, Festival Afrocaribeno i drugdje.

Angel Ramos Magaña studirao je cajon kod najvećih majstora ovog instrumenta kao što su El Pirana, Ramon Porrina, Kike Terron i Manu Masaedo, a surađivao je s međunarodno poznatim glazbenicima kao što su Mexicanto, Mitote Jazz, Gabriel Gonzalez y el Groove Capital, Jessie Groove, El Amir, Jorge Pardo i Karen Lugo.

Ulaz na koncert je besplatan.

Izvor

Leave a Reply


+ 7 = 13

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum