OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “LINIJA ŽIVOTA” MARKA KRNJAJIĆA I ALENA ŠPIONJAKA U HUIU GALERIJI

Izložba fotografija “Linija života” Marka Krnjajića i Alena Špionjaka otvorena je u četvrtak, 16. srpnja u pulskoj HUIU galeriji.

– Osobno sam impresioniran koliko su Krnjajić i Špionjak likovno pristupili ovoj temi i što konceptualno promišljali kako to izvesti sa zemlje i iz zraka, kazao je Vjeran Juhas na otvaranju izložbe.

– Hvala svima koji su došli i hvala HUIU galeriji jer se ovdje uvijek osjećam kao da sam u dnevnom boravku. Već treći put izlažem na ovim zidovima, a ovaj je put to priča o morskoj obali, o liniji života koja spaja kopno i more. Pogledajte fotografije i pronađite neke svoje priče jer je u tome zapravo draž cijele izložbe, kazao je Krnjajić.

U samom opisu izložbe on navodi da je ideja za nju nastala kao derivat jednog većeg fotografskog projekta na kojem radi od prošle godine. Kako se u tom projektu bavi različitim aspektima morske obale tako je otkrio i da se njegove kolege iz svog ugla i svoje vizure bave istom temom. Tako je prvo nastala suradnja sa Aleksejom Orelom sa izložbom „Fotografije iz budućnosti“ gdje je težište priče bilo na utjecaju masovnog turizma na ritam života grada. Na ovoj izložbi okosnica priče je baš ta linija koja odvaja more od kopna.

„Želimo prikazati tu jedinstvenu liniju koja svima nama život znači. Ta linija nije konstantna, pokreće se plimom, osekom i valovima. Obala je različita i puno nam govori o nama i našem odnosu prema prirodi, kako se prema njoj odnosimo i kako je mijenjamo, govori o našim navikama i načinu života. Gotovo apstraktni pristup u fotografiranju morske obale i izlaganja na ovaj način nudi posebnu vizuru te otvara mogućnost da svaki promatrač u tim fotografijama pronađe i neke skrivene poruke”, piše Marko Krnjajić i dodaje da su fotografije snimljene iz zraka Alenenove, a one na samoj obali mora njegove.

Program HUiU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije. Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja, od ponedjeljka do petka, od 18 do 21 sat.

Tekst i fotografije B. VINCEK

Leave a Reply


+ 5 = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum