Art forum s Bojanom Šumonjom u Gradskoj Radionici

Drugi ovogodišnji Art forum bit će održan u subotu, 17. listopada u 17 sati u vrtu Gradske radionice. Art Forum novi je ciklus događanja u Gradskoj radionici namijenjen svima onima koji žele produbiti spoznaju u umjetnosti i kroz umjetnost.

Zašto nam je umjetnost važna; Što nam znači; Kako interpretirati i osjetiti umjetničko djelo; Kako se umjetnost referira na našu materijalnu i duhovnu stvarnost i mnoga druga pitanja, biti će teme razgovora. Uz izložena umjetnička djela Bojana Šumonje, gosti Art foruma su sam umjetnik, Andrej Marković, doktor filozofije i Tomislav Brajnović, umjetnik i univerzalist. Art forum moderira Marjan Sinožić.

Bojan Šumonja rođen je u Puli 1960. Završio je srednju umjetničku školu u Puli, te likovnu akademiju u Veneciji, odjel skulpture, u klasi. prof. Tramontina 1984. godine. Izlagaoje na preko 200 skupnih i 100-tinjak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Predstavljao je Hrvatsku na mnogobrojnim međunarodnim projektima i izložbama. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj umjetnički rad. 2007 u izdanju HDLU-a Istre objavljena je monografija o umjetnikovom radu čiji tekst potpisuje Igor Zidić.

Tomislav Brajnović rođen je 1965. godine u Zagrebu. Prvu godinu Likovne akademije završio je u Den Haagu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1999. godine u klasi profesora Đure Sedera. Godine 2003. završio je poslijediplomski studij MA Fine Art na Central St Martins College of Art & Design u Londonu. Predaje Nove medije, Mapiranje grada i Rekontekstualizaciju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Andrej Marković rođen je 1975 godine u Ljubljani. Studirao je ekonomiju, a doktorirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu na Sveučilištu u Ljubljani. Politička filozofija i etika su glavne teme njegovog istraživanja, a filozofi, kojima je posvetio najviše pažnje su Aristotel i njegov učitelj Platon. Od 2010 do 2018 bio je viši predavač na Sveučilištu na Primorskom u Kopru, gdje je predavao etiku i političku teoriju. U posljednjim godinama politički (ne stranački) je aktivan kada je riječ o zaštiti okoliša i prirode te javnim pitanjima svoga grada Vrhnike.

Art forum ciklus je javnih predstavljanja koji ugošćuje umjetnike različitih umjetničkih disciplina kroz živu prezentaciju umjetničkog djela da bi se potom u interpretaciju uključili sugovornici različitih društvenih praksi (u prvom krugu) i publika (u drugom krugu). Svrha projekta je stvoriti specifičan prostor filozofije prakse koja na inovativan način, interdisciplinarno i neposredno ostvaruje aktivnu komunikaciju s publikom, produbljuje spoznaju i odnos prema stvarnosti te uspostavljaju nove forme umjetničke kritike (ready made).

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Art Panoptikum ostvaruje se kao dio aktivnosti zagovaračke platforme MI+ te uz financijsku potporu Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 8 = 17

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum