Objavljen Javni poziv za udruge iz područja kulture Grada Pule za 2021. godinu

rok: 19.02.2021

Objavljen je javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule.

Grad Pula poziva udruge, umjetničke organizacije i ostale neprofitne organizacije koje su programski usmjerene na rad u područjima naznačenim u Javnom pozivu da se prijave za financijsku podršku programima, projektima, manifestacijama, aktivnostima udruga i ostalih neprofitnih organizacija koji doprinose razvoju prioritetnih područja iz Javnog poziva. Prioritetna područja; Kultura: dramska, filmska i scenska djelatnost, književno stvaralaštvo, knjižnična i nakladnička djelatnost, likovna i muzejsko – galerijska djelatnost, glazbena i glazbeno – scenska djelatnost, inovativne umjetničke i kulturne prakse, kulturni amaterizam, Civilno društvo; nacionalne zajednice i manjine, vjerske zajednice, udruge proizašle iz rata, sindikalne organizacije; projekti, programi, manifestacije, aktivnosti, koje se odnose na nacionalne zajednice i manjine, vjerske zajednice, udruge proizašle iz rata i sindikalne organizacije.

Rok za podnošenje prijava je 31 dana od dana objave Javnog poziva, odnosno do 19. veljače. Rok za podnošenje prijava za pojedina prioritetna područja je do 15. prosinca 2021. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih proračunskih sredstava za tu namjenu.

Tekst Javnog poziva, Upute za prijavitelje i ostala popratna dokumentacija bit će objavljeni 19. siječnja na službenim stranicama Grada Pule u rubrici Rad gradske uprave/Natječaji i nadmetanja te u rubrici Upravni odjel za kulturu pod Dokumenti i izvješća.

Za realizaciju Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule 2021. osigurano je 33.024.091,00 kunu od čega su 3.448.000,00 kuna prihodi iz drugih izvora.

Po prvom Pozivu za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Pule – Pola za 2021. godinu,  temeljem Odluka o nastavku financiranja višegodišnjih programa, obveza i potpisanih Ugovora, za realizaciju Programa javnih potreba u kulturi za 2021. godinu za projekte, programe, manifestacije i aktivnosti udruga, umjetničkih organizacija, ustanova u kulturi, samostalnih umjetnika, fizičkih osoba i trgovačkih društava koja obavljaju djelatnosti iz područja kulture raspoređeno je 24.537.885,00 kuna.

Za nastavak financiranja višegodišnjih programa i nastavak pružanja trogodišnjih podrški institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga s područja Grada koje predstavljaju specifičan oblik pružanja financijske pomoći na trogodišnji rok, kojim se ciljano ulaže u organizacijski razvoj i stabilizaciju registriranih udruga za 2021. godinu osiguran je iznos od 3.559.000,00 kuna.

Premda je 2020. financijski nezavidna godina, u najvećem istarskom gradu otvorene su brojne investicije vrijednosti preko 150 milijuna kuna zahvaljujući sredstvima iz EU-fondova.

U  2021. godini privode se kraju najveća kapitalna ulaganja u kulturnu baštinu na području Pule u zadnjih 50 godina, ali se započinje i s novim ulaganjima i nastavkom investicija u kulturnu infrastrukturu za što je osigurano preko 2 i pol milijuna kuna u 2021. godini a što će značajno unaprijediti produkcijske uvjete u gradu.

Osim značajnih investicija u kazalištu, nakon potpune obnove Dječjeg kreativnog centra, značajnih investicija u Društvenom centru Rojc, kompletno saniranog krova nastavlja se s ulaganjima u ovu najveću javnu zgradu u Puli. Pored ostalog u tijeku su radovi preuređenja Dječje knjižnice Pula, koja je odnedavno na novoj adresi u centru grada, a ista će biti oplemenjena s niz novih sadržaja, igraonicom, radnim kutkom, ali i kutkom za bebe, senzornom sobom za djecu s poteškoćama, „malom scenom“ za najmlađe itd. Uz Dječju knjižnicu uređuje se i Knjižnica za mlade, a prostorno i sadržajno je osmišljena i usmjerena na digitalne i multimedijalne sadržaje, uz prateću opremu te prostor za učenje, edukaciju, održavanje radionica i ostalih sadržaja namijenjenih toj dobnoj skupini.

Po drugom Pozivu za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule-Pola u 2021. godini planiran je iznos od 3.049.205,00 kuna.

Izvor

Leave a Reply


3 + = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum