Kino u kvartu – filmovi putuju po Puli tijekom kolovoza i rujna

Program Javne ustanove Pula Film Festival za djecu i mlade, Kino u kvartu, tijekom 12 dana na 12 lokacija ponudit će javnosti 12 filmova. Program započinje 12. kolovoza u 21 sat na Trgu kralja Tomislava s animiranim filmom „Dugi iz kamenog doba“ (r. N. Park), avanturom o pećinskom čovjeku koji se bori protiv neprijatelja. 13. kolovoza u 21 sat ispred škole Kaštanjer na rasporedu je „Putovanje jednog princa“ (r. J-F. Laguionie i X. Picard), priča o starom majmunskom princu koji upoznaje neobični svijet, a 14. kolovoza u 21 sat na placi u Štinjanu „Mali vitez Trenk“ (r. A. Power), animirana pustolovina o hrabrom dječaku koji se uzdiže u sjajnog viteza. Svi navedeni naslovi su sinkronizirani.

U unutrašnjem dvorištu Rojca, 19. kolovoza u 21 sat, prikazat će se glazbena drama za mlade od 16 godina naviše, „Kad otvorim oči“ (r. L. Bouzid), priča o osamnaestogodišnjoj Farah koja se pobuni protiv nametnutih stavova društva i obitelji. 20. kolovoza u 21 sat na igralištu u Šijani iza bivše Stande na rasporedu je animirana avantura „Mune: čuvar mjeseca“ (r. A. Heboyan, B. Philippon) o faunu imenom Mune koji mora Sunce i Mjesec vratiti na njihovo mjesto na nebu. 21. kolovoza u 21 sat na igralištu kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcu prikazat će se animirani film „Vrapčić Richard“ (r. T. Genkel i R. Memari) o vrapčiću koji je, budući da su odgajale rode, uvjeren da je i on roda.

„Medvjedić Paddington“ (r. P. King) stiže u Mornarički park 26. kolovoza u 20.30 sati. 27. kolovoza u 20.30 kod igrališta škole Veli Vrh prikazuje se „Nevjerojatna priča o divovskoj kruški“ (r. A. N. Fick, J. Lerdam i P. E. Lipski), avantura o slonu i mački koji moraju spasiti gradonačelnika. Na igralištu Olimpija u Valdebeku, 28. kolovoza u 20.30 na rasporedu je popularni „Janko Strižić: Farmageddon“ (r. W. Becher, R. Phelan), 2. rujna u 20.30 na dječjem igralištu u Rohreggerovoj na Verudi Porat animirani ZF film „Phantom Boy“ (r. J-L. Felicoli i A. Gagnol) o dječaku koji zajedno s policajcem spašava New York, a 3. rujna u 21 sat u Titovom parku priča o tinejdžerskoj ljubavi „Lažne tetovaže“ (r. P. Plante), namijenjena mladima od 16 godina naviše. Kino u kvartu završava 4. rujna filmom „Bijeli očnjak“ (r. A. Espigares), „remakeom“ klasika ispričanim iz perspektive hrabrog vuka, koji će se prikazati na Forumu u 20.30 sati.

Program Kino u kvartu održat će se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama koji uključuju uzimanje podataka putem diktafona, dezinfekciju ruku, nošenje zaštitne maske za lice i održavanje razmaka. Mjesta su ograničena na maksimalno 100 posjetitelja po lokaciji, a ulaz je slobodan.

Zbog redovitog održavanja i programa koji će se odvijati na otvorenom, Kino Valli će tijekom kolovoza biti zatvoreno. Tijekom ljetne stanke izvršit će se zahtjevan servis na projektoru,  nužni popravci na infrastrukturi i temeljito očistiti i dezinficirati dvorana. Gledateljima će na raspolaganju biti filmski programi koji će se održati na otvorenom; Circolo Classic i Kino u Kvartu s ukupno dvadeset naslova, a Kino s redovitim radom nastavlja u rujnu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum