PRINT ZINE 2021 – Kreativna i edukativna radionica izrade fanzina & artzina

Udruga Prostor urbane kulture organizira besplatnu radionicu izrade fanzina koja će se održati od 16. do 20. prosinca u prostoru udruge – Kasarna u Fažani.

Fanzini su nezavisne publikacije rađene prema d.i.y. (do it yourself – uradi sam) principu. Na četvrtoj po redu Print Zine radionici polaznici imaju mogućnost naučiti osnove izrade fanzina a tokom pet dana polaznici će moći oblikovati, otisnuti i uvezati svoju publikaciju i to u nakladi od deset primjeraka. Prijaviti se može individualno ili u timu a za vrijeme radionice osigurani su alati i materijal za rad: papiri i pribor za crtanje, škare, lijepilo, pisače mašine, klamerica, PC, pristup internetu te fotokopirni uređaji. Kod kreiranja sadržaja mogu se koristiti i vlastiti materijali poput fotografija, tekstova, ilustracija, itd. Radionica je namijenjena mladima od 15 do 35 godina koji se interesiraju za kreativan rad i žele se educirati o načinima i mogućnostima nezavisnog izdavaštva, te korištenju više medija i eksperimentalnim stvaralačkim prisupima. Polaznici mogu i ne moraju imati prethodnog iskustva s istim ili sličnim kreativnim procesima.

Po završetku radionice svakom polazniku ostaje pet primjeraka fanzina dok se ostalih pet arhiviraju u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u prostoru Kasarne. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila: kasarnafazana@gmail.com. Radionica će se održavati u poslijepodnevnim satima, od 17 do 19 sati uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera a broj polaznika je ograničen. Radionicu će mentorirati grafički dizajner Oleg Morović, voditelj Prostora urbane kulture u Fažani.

U petak, 24. prosinca, radovi i fanzini nastali na radionici biti će izloženi u prostoru Kasarne a početak je zakazan u 19 sati. Glazbeni program večeri voditi će Toni Disco, Mario Art, Baby Yogurt i Fresh New Guy.

Program financijski podržavaju Istarska Županija i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum