3. Kreativna jesen u Istri: Panel-rasprava o međunarodnim rezidencijalnim programima u Labinu

Neformalna platforma za razvoj suvremene medijske umjetnosti Istre MI+ (Udruga za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij, Udruga za razvoj kreativnih industrija Faro 11, Labin Art Express XXI, Muzej-Museo Lapidarium, IKA-Istarska kulturna agencija) održat će u panel-raspravu o međunarodnim rezidencijalnim programima u petak, 3. prosinca u 17 sati u labinskom DKC-u Lamparna.

Panel-rasprava će uključivati razgovor s umjetnicima i organizatorima međunarodnih rezidencija i programa i platformi za razmjenu umjetnika poput I-Portunes, Res Artist, Transartists, Summer Sessions itd. U sklopu panela umjetnik Mario Mu će podijeliti osobna iskustva s rezidencijalnog boravka u inozemnoj organizaciji V2_Lab for the Unstable Media (Rotterdam) u sklopu međunarodnog rezidencijalnog programa Summer Sessions. Programom koordinira Udruga Metamedij, a njegov je cilj pokrenuti raspravu o važnosti međunarodnih razmjena i transfera znanja za profesionalni razvoj umjetnika.

Događaj je dio programa 3. Kreativna jesen u Istri.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum