Motovun Film Festival: Edukativni Kampus Motovun za mlade filmaše i studente

rok: 05.07.2022

Motovun Film Festival poziva mlade filmaše i studente na edukativni Kampus koji će se održati u sklopu Motovun Film Festivala od 26. do 30. srpnja. Prijave se primaju do 5. srpnja, a broj mjesta je ograničen.

Ovogodišnji festival bit će dobrim dijelom u znaku Švedske – zemlje partnera, no pravi švedski stol u Motovunu je uvijek na raspolaganju studentima, mladim filmašima i onima koji će to tek postati.

Kampus Motovun je šarolik radionički i filmski program koji se održava za vrijeme Motovun film festivala od 26. – 30. srpnja. Prije svega, to je mjesto susreta iz kojeg su se kroz ove godine razvila mnoga prijateljstva i pravi međunarodni filmski projekti.

Na sedmom kampusu očekuju vas dvije radionice kroz koje istražujemo alate i tehnike koje svaki mladi filmaš mora usvojiti, od analogne fotografije do kreiranja virtualne stvarnosti kao i niz zanimljivih predavanja vrhunskih filmskih profesionalaca. Uz to će, kao i svake godine, biti predstavljene filmske škole iz regije i svijeta uz projekcije studentskih filmova. Iz prve ruke ćete od samih studenata moći saznati sve o uvjetima za upis, načinima rada škola te svim tajnama i trikovima koje će otvoreno i iskreno podijeliti s vama i biti na raspolaganju za sva pitanja. Tu je tradicionalno i Debatni klub u večernjim satima na kojem polaznici razgovaraju o filmovima iz festivalskog programa kao i razni drugi sadržaji.

Za prijavu na kampus Motovun pošaljite životopis i kratko motivacijsko pismo (u kojem obrazlažete što vas zanima u filmu i zašto želite sudjelovati na radionici do 1000 znakova s razmakom) na e-mail adresu: studenti@motovunfilmfestival.com.

Prijaviti se mogu: studenti filmskih škola iz Hrvatske i regije; studenti škola koje imaju filmske kolegije; mladi filmaši i budući studenti; mladi filmski teoretičari/kritičari.

MFF nudi: besplatni smještaj u festivalskom kampu; besplatnu akreditaciju za festivalske programe i projekcije; predstavljanja domaćih i stranih filmskih škola i njihovih filmova; prijavite svoj film i predstavite svoju školu ili saznajte sve o školi koju biste htjeli upisati te kako u tome uspjeti.

Rok za slanje prijave je 5. srpnja. Broj mjesta je ograničen, pa požurite s prijavama! Odabrani polaznici bit će obaviješteni najkasnije do 8. srpnja.

Izvor

Leave a Reply


+ 3 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum