“Pao s Marsa” Tee Jurišić u galeriji HUIU

Otvorenje izložbe “Pao s Marsa” Tee Jurišić održat će se 22. rujna, s početkom u 20:30 sati, u pulskoj galeriji HUIU (Zagrebačka 27). Drugog će dana na istoj lokaciji, 23. rujna u 9:00 sati, zainteresirana publika imati priliku razgovarati s autoricom i upoznati se detaljnije s njenim  umjetničkim djelovanjem.

Print

”Serija radova “Pao s Marsa“ se sastoji od crteža i stripova, različitih formata. Izvedena je u tehnici laviranog tuša na 300 gramskom akvarel papiru. Sveprisutni lik čovjekolikog vanzemaljca sam počela uvrštavati u svoje radove nakon prilično neobičnog sna, s njim kao glavnim protagonistom. Od tog trenutka, vanzemaljac je stalni gost, kako u radu, tako i u svakodnevnom razgovoru, često s humorističnim prizvukom.

Od nekoliko početnih skica, neplanirano nastaje serija radova, koja se ubrzano količinski povećava, pogotovo nakon odgledanog Interstellara i spoznaje da je jedan od glavnih likova robot Tars, koji me strašno podsjeća na moje čovjekoliko biće s one planete.

U radu se već neko vrijeme čvrsto držim tema koje su prožete uvrnutim elementima. Snovi mi uvelike pomažu u definiranju ideje. Mišljenja sam da je velika šteta činjenica da su snovi tako kratkotrajni u sjećanju – oduševe nas ili sablazne, fascinirani smo njima i već u sljedećem trenutku ih prekrije neka nova memorija. U početku sam ih zapisivala, ali ni to mi nije bila garancija da ću se, čitajući zapis, sjetiti utiska koji mi je san ostavio. Iz tog razloga sam ih počela bilježiti u crtežima i stripovima. Kroz ilustriranje snova, otkrila sam lavirani tuš. Fora je u tome što je ta tehnika nepredvidiva, preljevajuća, shvatiš njen konačan izgled tek kada se osuši.” Tea Jurišić

Tea Jurišić studentica je diplomske godine Grafike na Akademiji likovni umjetnosti u Zagrebu. Rođena u Münchenu, Njemačkoj, trenutno živi na relaciji Zagreb – Brela. Nakon Škole likovnih umjetnosti u Splitu, nastavila je školovanje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2010. godine. Aktivna u slikarstvu, crtežu, stripu, grafici i fotografiji, najčešće se izražava kroz ilustraciju. Radovi su joj objavljeni u Komikazama, Frrresh magazinu, Booooooom.com i ostalima. Kraj 2015. godine provela je u Lanakenu, Belgiji, na rezidenciji Glo Art. Imala je jednu samostalnu i desetak skupnih izložbi u hrvatskoj i inozemstvu. 

Leave a Reply


6 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum