5. MEDIONAUTI O DRUŠTVENOM PODUZETNIŠTVU NA TV NOVI

Kako društveno odgovorno, ekološki osviješteno i solidarno poduzetništvo može pomoći našem društvu i koliko je ono zastupljeno u Hrvatskoj i svijetu, pitanja su koja pulski srednjoškolci istražuju u petoj epizodi “Medionauta”, obrazovno-informativne televizijske emisije u produkciji Pulske filmske tvornice. Nova epizoda će biti prikazana na TV Novi Pula ove nedjelju, 19. ožujka, u 18.30 sati, a o temi u njoj govore društveni poduzetnik Alen Halilović, pokretač prve etične banke u Hrvatskoj Goran Jeras, izvršni direktor ACT Grupe Teo Petričević i predsjednica međunarodnog saveza zadruga Sonja Novković.

Medionauti - društveno poduzetništvo1U istom terminu na TV Novi bit će prikazane i preostale tri epizoda druge sezone emisije u kojima su obrađene društvene mreže, govor mržnje u medijima te mladi i mediji. “Medionauti” se bave temama medijske i građanske pismenosti, a usmjereni su ka promicanju vrijednosti pluralizma, ljudskih prava i slobode medija. Teme istražuju, obrađuju i predstavljaju učenici pulske Gimnazije i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula pod mentorstvom stručnog tima – Ivana Dobrana i Tanje Carić. U pojedinim epizodama nastoji se istražiti konkretan problem putem proučavanja zakonskih propisa, rezultata znanstvenih istraživanja, javnog mnijenja, potreba manjinskih skupina, stavova stručnjaka i uloga institucija, kao i predstavljanja udruga koje rade na unapređenju civilnog društva. Emisija je namijenjena prvenstveno djeci i mladima, ali i roditeljima, nastavnicima i široj javnosti.

Emisija je realizirana zahvaljujući financijskoj podršci Agencije za elektroničke medije, Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnost elektroničkih medija, Hrvatskog audiovizualnog centra, Istarske županije i Grada Pule.

Izvor

Leave a Reply


4 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum