Natječaj za samostalno izlaganje u 2018. godini HDLU-a Istre

rok: 21.03.2017

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre raspisalo je natječaj za samostalno izlaganje u 2018. Godini u galeriji Luka, galeriji Mul i galeriji Anex (Istarska 30, Pula).

HDLU IstreSamostalno izlagati mogu svi redovni članovi HDLU-a Istre, likovni umjetnici, grupe umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Pod samostalnim izlaganjem podrazumijevaju se i zajedničke izložbe do tri autora. Sav materijal treba dostaviti u digitalnom obliku do 21. ožujka na adresu hdlu.istre@inet.hr.

Materijal koji treba dostaviti (sve u digitalnom obliku): ispunjenu prijavnicu; portfolio; profesionalni životopis; popis izložbi; stajalište umjetnika; prijedlog troškovnika izložbe.

Prijave koje nisu u skladu s propozicijama neće biti razmatrane. Sve pristigle prijave razmatrat će i selektirati Umjetnički savjet HDLU-a Istre, a odabir potvrditi Upravni odbor HDLU-a Istre.

U prijavnici je potrebno naznačiti prostor koji kandidat preferira za izlaganje (Galerija Luka, Anex ili cijeli prostor) uz napomenu da Umjetnički savjet zadržava pravo donošenja konačne odluke. Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima ovog Natječaja do kraja travnja 2017. Prihvaćeni projekti bit će prijavljeni za financiranje na natječaje za sredstva iz proračuna javnih potreba u kulturi za 2018. godinu.

HDLU Istre će ovisno o odobrenim sredstvima podmiriti troškove ili dijelove troškova: honorara umjetniku, grafičkog oblikovanja i tiska deplijana i plakata, transporta radova i tehničkog postava izložbe.

Izvor

Leave a Reply


− 4 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum