Raspisan natječaj za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“ i Javni poziv za procjenitelje prijava

rok: 15.04.2017

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je 14. travnja natječaj za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“, a 18. travnja Javni poziv za procjenitelje prijava koje pristignu na natječaj.

Naš doprinos zajedniciNatječaj za građanske akcije te Javni poziv za procjenitelje, Zaklada raspisuje temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u RH potpisanim s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i to za područje pet županija: Istarske, Primorsko- goranske, Karlovačke, Sisačko- moslavačke i Krapinsko- zagorske županije.

Građanske akcije su jednokratne akcije pokrenute od strane skupine građana koji na prepoznati problem u lokalnoj zajednici odgovaraju volonterskim radom. Cilj građanskih akcija je poticanje građanskog aktivizma te poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Nakon provedbe natječajnog postupka dodijelit će se financijska potpora za najviše 30 građanskih akcija, pojedinačne vrijednosti do 10.000 kuna. Pravo prijave imaju udruge, zaklade i ustanove (škole, vrtići, domovi umirovljenika i drugi) sa sjedištem u gore navedenim županijama. Maksimalno trajanje akcije je 3 mjeseca u vremenskom razdoblju od 01. srpnja do 15. listopada 2017. godine.

Prijava na natječaj se vrši putem sustava www.financijskepodrske.hr, a rok za prijavu je 15. svibanj u 12 sati.

Osim navedenoga, Zaklada je raspisala i Javni poziv za procjenitelje prijava koje pristignu na natječaj. Na poziv se mogu javiti osobe s područja gore navedenih županija koje imaju iskustva u području procjene projektnih prijava, aktivnog građanstva, razvoja lokalne zajednice i razvoja civilnog društva u RH, a čije plaće nisu financirane temeljem institucionalne podrške, kroz Sporazum o partnerstvu na provođenju programa regionalnog razvoja civilnoga društva, Sporazum o partnerstvu na provođenju Decentraliziranog modela financiranja civilnog društva te Sporazum o Razvojnoj suradnji u području Centara znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Prijava se vrši putem obrasca za prijavu kojeg je popunjenog, potpisanog i skeniranog potrebno poslati na e-mail adresu Zaklade: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr s naznakom: ”Javni poziv za prijavu procjenitelja/ica“ najkasnije do 3. svibnja. Zaklada će ovim putem odabrati 3 procjenitelja koji će izvršiti kvalitativnu procjenu zaprimljenih projektnih prijedloga. Cjelokupna dokumentacija dostupna je na  mrežnim stranicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva na www.civilnodrustvo-istra.hr.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum