“Povijest školstva u Istri” u Galeriji C8 povodom Međunarodnog dana muzeja

image001U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u Galeriji C8 u Puli, 18. svibnja u 13.00 sati biti će predstavljena pedagoška multimedijalna i interaktivna izložba „Povijest školstva u Istri“, u organizaciji Instituta Mediterran, a u suradnji s Arheološkim muzejom Istre, Etnografskim muzejom Istre, Povijesnim i pomorskim muzejom Istre, Sveučilišnom knjižnicom i Filozofskim fakultetom u Puli, pulskom Gimnazijom, Ekonomskom školom, Osnovnom školom Centar iz Pule, Školom za odgoj i obrazovanje te Osnovnom školom Petra Studenca iz Kanfanara.

Autor izložbe, profesor povijesti, hrvatskog jezika i književnosti u Gimnaziji Pula, Filip Zoričić, prikazom tri učionice, postavljene kao u doba Austrije, Italije i Jugoslavije, izlošcima školskog pribora, dokumenata, bilježnica, namještaja i opreme pokušao je obuhvatiti povijest  školstva od vremena Austrije do današnjeg vremena. Izložba će biti postavljena do 02. srpnja, a može se pogledati svakoga dana od 09.00 do 21.00 sat. Ulaz je slobodan.

Leave a Reply


− 2 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum