Književno svratište ZVONA i NARI i časopis ZiN Daily raspisuju natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

rok: 18.02.2018

abb6b1_6380d0de853f49de8083e481f6ff5606-mv2

ZVONA i NARI udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana objavljuje natječaj za tri ravnopravne nagrade u kategorijama poezija, književna kritika i kratka proza. Natječaj je otvoren od 17. svibnja 2017. godine do 18. veljače 2018. godine svim autoricama/autorima koji pišu na hrvatskom, srpskom, bošnjačkom, crnogorskom jeziku ili na kombinaciji jezika za koju nije potreban prijevod na bilo koji od spomenutih jezika. Odluku o pobjednicima donijet će uredništvo internetskog časopisa ZiN Daily; imena objednica/pobjednika u sve tri kategorije bit će objavljena najkasnije do 1. travnja 2018., a svečana dodjela nagrada održat će se u svibnju 2018. u Ližnjanu u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI.

Slanjem svojih radova sve/svi sudionice/sudionici natječaja obvezuju se:

– da njihov rad kojim sudjeluju na natječaju u trenutku predaje (te u vremenskom roku od sljedeća najmanje tri mjeseca) nije nigdje drugdje objavljen;
– da pristaju da njihov rad bude objavljen u časopisu ZiN Daily tijekom 2017. i 2018. godine (nakon objavljivanja u ZiN Daily-ju isti rad može biti objavljen i drugdje, ali uz izričitu napomenu da je prvotno bio objavlje

n u časopisu ZiN Daily, u sklopu ovoga natječaja);
– da će, ukoliko njihov rad pobijedi, sudjelovati u dodjeli nagrada u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu u svibnju 2018. godine.

Nagrade su:

„Pjesničko zvono“ – nagrada za najbolju pjesmu. Za ovu nagradu autorice/autori mogu konkurirati s najviše tri prethodno neobjavljene pjesme u najviše tri navrata (dakle s ukupno devet pjesama u cijelom natječajnom razdoblju).

„Kritičko i“ – nagrada za najbolju književnu kritiku. Za ovu nagradu autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom književnom kritikom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri književne kritike u cijelom natječajnom razdoblju). Za nagradu će se razmatrati isključivo kritički osvrti na romane, zbirke poezije ili proze suvremenih
autorica/autora koji izvorno pišu/objavljuju na gore navedenim jezicima (izdanja ne starija od 2014. godine).

„Prozni nar“ – nagrada za najbolju priču. Za ovu nagradu autorice/autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom pričom ili pripovijetkom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri priče u cijelom natječajnom razdoblju).

Prva nagrada u svakoj kategoriji iznosi dvije tisuće kuna (uz putne troškove za posjet Književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu gdje će nagrađeni autori boraviti tjedan dana u svibnju 2018. godine i gdje će im biti dodijeljene nagrade). Jedna/jedan autorica/autor može sudjelovati u više kategorija, ali ukupno u ne više od tri navrata (npr. s tri pjesme, jednim kritičkim osvrtom i jednom pričom u svakoj od tri kategorije).

Za nagrade će se razmatrati radovi koji pristignu u roku od 17. svibnja 2017. do 18. veljače 2018. isključivo putem obrasca na stranici https://www.zvonainari.hr/contact.

Upisivanjem ondje zatraženih podatake, prilaganjem tekstova kojima konkuriraju za nagradu te označavanjem da su tekstovi priloženi u svrhu sudjelovanja na ovom natječaju prijavitelji potvrđuju da su pročitali ova pravila i da na njih u potpunosti pristaju.

Svaka prijava na natječaj, uz sam/e tekst/ove, mora sadržavati kratku izjavu autorice/autora o njezinoj/njegovoj/njihovoj poetici (do 200 riječi), biografiju (do 200 riječi), te fotografiju autorice/autora.

Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti na zindaily.subs@gmail.com.

Fotografija preuzeta sa: https://www.zvonainari.hr/

Leave a Reply


8 − = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum