„Moj akvarij“ likovna radionica za djecu u Gradskoj radionici

Igor Taritaš, ak. slikar i likovni pedagog vodit će radionicu za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom “Moj akvarij” u nedjelju, 16. srpnja, u 19 sati, a u sklopu programa “Vrtni đir” Gradske radionice. Kroz radionicu djeca će rješavati likovni problem komplementarnog kontrasta (plavo-narančasto, crveno-zeleno ili žuto-ljubičasto). Također naučiti će uočiti, istražiti, izraziti, odabrati, vrednovati i spoznati kromatske intenzitete toplih i hladnih boja, razlikovati boje koje izazivaju osjećaj topline i hladnoće, uočiti međusobne odnose i djelovanje boja u neposrednoj okolini, likovno-umjetničkom djelu i vlastitom uratku. Način rada temelji se na priči o ribi zvanoj Crni.

foto_akvarij_01Jednom davno u akvariju  živjela jedna stara riba. Zvali su je CRNI. Poput svih starih riba CRNI je imao dugi rep, bio prepun nekakvih bodlji i starih ljuskica po tijelu, te ispucanih i polomljenih peraja. Uz to sve bio je još i crn. Sve u svemu, strašna riba, samo što je on zapravo bio jako dobar, i jako nesretan zbog svojeg zastrašujućeg izgleda. Znao je da ga se svi plaše, i uzdisao: “Kako bih volio da me se ne plaše! Tako sam usamljen, svi bježe od mene i nitko mi se ne usuđuje približiti!”. “Ne tuguj, prijatelju. Ja ću ti pomoći.” – začuje glas pored sebe. Crni se okrene i vidje zlatnu ribicu. “Kako ćeš mi pomoći?” – upita je Crni. “Jednostavno” – odgovori zlatna ribica – “ja sam zlatna ribica i ispunit ću ti želju. “Zlatna ribo ja bih volio izgledati drugačije”, kazao je Crni. Zlatna ribica mu odgovori: “Ove godine ostalo mi je nešto boja i rado ću te cijelog prebojati i bit ćeš toliko smiješan da te se nitko više neće plašiti. Samo, sve boje su mi pri kraju, samo je jedne još ostalo mnogo (NARANČASTE) – neće te smetati da jedna boja prevladava, nadam se”. “Ne, naravno” – reče Crni – ” možeš preko te boje dodavati ukrase u ostalim bojama, ili što već želiš.” Tako se zlatna ribica primila svojih kistova i boja, i ubrzo toliko ukrasila Crnog da ga je zaista bilo teško pogledati i ne nasmijati se. I prije nego li se boja osušila oko Crnog su se okupile sve ribice iz akvarija koje su ga do sada izbjegavale i počele se s njim igrati i zabavljati.

Prijava na radionicu mailom ili telefonskim pozivom je obvezna. (gradska.radionica@gmail.com ili 098 909 4040)

Ulaz na sve programe i aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Programe Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 7 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum