Europski komorni zbor za mlade Tenso nastupa u Grožnjanu

Koncert Europskog komornog zbora za mlade profesionalne pjevače – Tenso bit će održan u srijedu, 9. kolovoza u 20 sati, u Crkvi sv. Vida, Modesta i Krešencije u Grožnjanu, a u sklopu ljetnog programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži.

Plakat-HR

Nakon desetak dana boravka u Grožnjanu te intenzivnih priprema, trideset mladih pjevačica i pjevača iz čitave Europe pod ravnanjem dirigenta Kasparsa Putniņš, umjetničkog ravnatelja te dirigenta Komornog zbora Estonske filharmonije, u programu naslovljenim „Moteti i još ponešto“ izvesti će besmrtna djela Bacha, Mendelssohn Bartholdya, Brahmsa, kao i suvremenih autora poput Sebastiana Andronea, Tatjane Kozlove – Johanes, Pēterisa Vasksa, Francisa Poulenca te Velje Tormisa.

Tenso je Europska mreža profesionalnih komornih zborova osnovana 2003. godine na inicijativu Francuskog komornog orkestra Accentus, Zbora Latvijskog Radija, Komornog orkestra Kraljevine Nizozemske te Berlinskog komornog zbora RIAS te okuplja 19 organizacija iz 15 zemalja Europe.

Uz koncert Tensa, u srijedu će kao posebni gosti nastupiti i Grisium – Zbor Zajednice Talijana Grožnjana.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum