Objavljeni dobitnici nagrade Mirko Kovač

Ove 2017. godine Nagrada Mirko Kovač dodjeljuje se treći put u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenarij po Mirko Kovačsnimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Prema pravilima Nagrade, svaka kategorija ima izbornike izabrane na petogodišnji mandat, a toliki je i mandat za članove žirija. Izbornici po kategorijama su Bruno Kragić za najbolji scenarij, Srđan V. Tešin za djelo mladog autora, Tomislav Brlek za najbolji esej te Mića Vujičić za najbolji roman.

Žiri u sastavu Vlaho Bogišić – predsjednik žirija, Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavičević i Dragan Radulović na svom sastanku 1. i 2. rujna za najbolja djela koja će dobiti Nagradu Mirko Kovač, a koja se sastoji od novčanog dijela za svaku kategoriju 5.000 eura te povelje, izabrao je sljedeća djela:

Za najbolje djelo mladog autora scenarij „Ne gledaj mi u pjat“ Hane Jušić u produkciji Kinorame iz Zagreba; za knjigu eseja „Smrt na Kosovu polju. Istorija kosovskog mita“ Ivana Čolovića u izdanju XX veka iz Beograda; za najbolji scenarij „Dobru ženu“ Mirjane Karanović, Stevana Filipovića i Darka Lungulova u produkciji This and That Productions iz Beograda; za najbolji roman „Kad sam bio hodža“ Damira Ovčine u izdanju Buybooka iz Sarajeva.

Svečana dodjela Nagrade održat će se 7. listopada na četvrtim Danima Mirka Kovača. Dani Mirka Kovača održavaju se od 5. do 8. listopada u Rovinju.

Izvor

Leave a Reply


4 − = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum